Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Με απόφαση Πέτρου Τατούλη εργα στη Βόρεια Κυνουρία


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b2/Petros_Tatoulis_2010.jpg/1200px-Petros_Tatoulis_2010.jpgΜε απόφαση και χρηματοδότηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε η «Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου στη θέση «Αγ. Παρασκευή» Τ.Κ. Δολιανών» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  374.000,00 € και δικαιούχο τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη εγκρίθηκε νέο υποέργο με τίτλο «Εργασίες αποκατάστασης βατότητας δρόμου Αγ. Ανδρέας –Αγ. Γεώργιος Δήμου Β. Κυνουρίας» με προϋπολογισμό και πίστωση 150.000 ευρώ κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 10 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο.


Οι παρκαδόροι της Δοϊράνης και η ερώτηση που δεν έγινε

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πάνω από τρεις ώρες κράτησε η συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ρωτήθηκαν τα πάντα ξανά και ξανά. Και εκείνος απαντούσε, συχνά επιστρατεύοντας εκείνο το αθώο ύφος του… ανήλικου 44χρονου. Μια ερώτηση, όμως, έλειψε: Όταν ο κ. Ζάεφ είπε πως ο Τσίπρας του παρέδωσε την μακεδονική γλώσσα σε ένα πάρκινγκ στη Δοϊράνη έλεγε αλήθεια ή ψέματα;
Και πραγματικά, προκαλεί μεγάλη εντύπωση πώς δεν έχει σηκωθεί ο κόσμος στο ποδάρι από την ημέρα (2 Σεπτεμβρίου),  που ο Ζάεφ μιλώντας στη Δοϊράνη, αποκάλυψε πως «σε αυτόν τον χώρο στάθμευσης στη Δοϊράνη, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, επετεύχθη συμφωνία για την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας»!

Αιματολογική Κακοήθεια δεν είναι μόνο η λευχαιμία! Ενημερώσου για τα MPNs (αφιέρωμα)


 
Η δεύτερη Πέμπτη του Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Μυελοϋπερπλαστικά Νεοπλάσματα (MPNs). Η ονομασία αυτή έχει δοθεί σε μία ομάδα αιματολογικών κακοηθειών οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη μη φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία των κυττάρων του μυελού των οστών, τα οποία είναι υπεύθυνα για την

Σεισμός 4,2 ρίχτερ στα τουρκικά παράλια που έγινε αισθητός στη Ρόδο


https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/seismos-seismografos-500.jpgΣεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 ρίχτερ σημειώθηκε στις 21.20 περίπου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της περιοχής Μούγλα, βορειοανατολικά της Ρόδου.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν υποθαλάσσιο και είχε εστιακό βάθος, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις, ένα χιλιόμετρο. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη Ρόδο.

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Αττάλεια στην Τουρκία

https://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2014/09/04/491340/main/bd3af8098b90696fa9441d8ae2dbe5f5.jpg
Ισχυρός σεισμός  σημειώθηκε στις 09:21 στην περιοχή της Αττάλειας στην Τουρκία.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται νότια της Αττάλειας
Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές από τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης σε θύματα ή καταστροφές.
Στην ίδια περιοχή στις 10 του μήνα είχε σημειωθεί άλλη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ και έτσι οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό.
Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Κύπρο. 

H Άνοια χειρουργείται;

Alzheimers_Parkinsonssfdggggg.jpg
Στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ επιτυγχάνεται η ακριβής και λεπτομερής μελέτη των δυναμικών του εγκεφαλονωτιαίου υγρού για την διάγνωση παθήσεων του εγκεφαλονωτιαίου υγρού & υδροκεφάλου καθώς επίσης και της λειτουργίας των βαλβίδων του εγκεφάλου.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Απόλυτα εφικτός ο φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική

ASDFSADADASDASDSADASDASDASDASDASDD.jpg

«Παρελθόν θεωρείται πλέον η αντίληψη ότι μια γυναίκα όταν υποβληθεί μία φορά σε καισαρική, τότε κάθε γέννα της πρέπει να γίνεται με τον ίδιο τρόπο», με ολοένα και περισσότερες γυναίκες να επιθυμούν να προσπαθήσουν να βιώσουν τον κολπικό τοκετό

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr

Ο καρκίνος της μήτρας …τι είναι και πως αντιμετωπίζεται;


dcfasdfasdfasddfdsdddsdasd.jpgΕίναι ένας καρκινικός όγκος στη μήτρα. Οι περισσότερες γυναίκες πλήττονται από τον καρκίνο αυτό στην επένδυση της μήτρας (ενδομήτριο), αλλά όγκοι μπορούν να εμφανιστούν και στους μύες.

Διαβάστε περισσότερα

 stogiatro.gr

Διανομή γάλακτος, φρούτων και λαχανικών στους μαθητές σχολείων χάρη σε πρόγραμμα της ΕΕ


SAdfsdffsdfsdfsdfsdfweeeeee.jpgΤο πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία ξαναρχίζει με το νέο σχολικό έτος στις συμμετέχουσες χώρες της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα
 stogiatro.gr

Eκατοντάδες κεραυνοί «χτύπησαν» την Κορινθία Xωρίς ρεύμα πολλές περιοχές


Εντυπωσιακή αλλά και επικίνδυνη η χθεσινή νύχτα για την Κορινθία  με αστραπές, βροντές και κεραυνούς να μετατρέπουν την νύχτα σε μέρα.
Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 22:30 καταγράφονται στην Τρίπολη (26 χιλιοστά), στη Σπάρτη (22 χιλιοστά), στο Γαλαξίδι (13 χιλιοστά), στην Πάτρα, στο Ρίο και στο Άργος (9 χιλιοστά).
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη ΔΕΗ, αφήνοντας πολλά σπίτια χωρίς ρεύμα όλο το βράδυ. Σταδιακά στην διάρκεια της ημέρας,  οι τεχνικοί της ΔΕΗ επαναφέρουν το ρεύμα όμως συνιστούν την ΠΡΟΣΟΧΗ στους καταναλωτές λόγω συχνών αυξομειώσεων της τάσης του ρεύματος.

sfedona.gr