Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Η Εθνική... αγνοείται, η απογοήτευση συνεχίζεται! Ήττα και απ' τη Σερβία στα Χανιά

Η Εθνική... αγνοείται, η απογοήτευση συνεχίζεται! Ήττα και απ'τη Σερβία
Φάντασμα του... καλού της εαυτού ήταν για ένα ακόμα ματς η Εθνική, με διεθνείς χωρίς “φλόγα”, πείσμα και χαρακτήρα. Απαράδεκτη εικόνα της Γαλανόλευκης και στο φιλικό με την Σερβία, που διεξήχθη στα Χανιά  όπου ηττήθηκε με 2-0,  συμπλήρωσε έξι συνεχείς αγώνες χωρίς νίκη και πλέον δείχνει ανίκανη να συνέλθει
Ο Κώστας Τσάνας προχώρησε σε πέντε αλλαγές προσώπων σε σχέση με την απογοητευτική εμφάνιση της Εθνικής κόντρα στα Νησιά Φερόε με την ελπίδα πως η Γαλανόλευκη θα παρουσιαστεί βελτιωμένη. Η Ελλάδα μπήκε στο ματς θέλοντας να κρατήσει την κατοχή της μπάλας και με σωστή κυκλοφορία να πλησιάσει τα καρέ του Στόικοβιτς. Αυτό δεν έγινε εύκολα, αφού οι Σέρβοι πίεσαν σωστά στο χώρο του κέντρου και δεν επέτρεψαν να δημιουργηθεί κάποια απειλητική φάση.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε χαμηλούς ρυθμούς, με τους Σέρβους να ισορροπούν, να έχουν την καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους στο 38' με την εκτέλεση φάουλ του Τόσιτς (έδιωξε ο Γλύκος). Η μοναδική φάση που... άναψε τα αίματα σε αυτό το βαρετό 45λεπτο έγινε στο 21', με τον διαιτητή να μη βλέπει το πέναλτι που έγινε στον Χριστοδουλόπουλο (ο Τόμοβιτς του πάτησε από πίσω το παπούτσι και του το έβγαλε με τον διαιτητή να μη δίνει τίποτα).
Η Γαλανόλευκη μπήκε.. ορεξάτη στο δεύτερο μέρος, με τον Χριστοδουλόπουλο να αναγκάζει τον Στόικοβιτς να διώξει σε κόρνερ το σουτ του (50'). Οι Σέρβοι όμως έριξαν και πάλι τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τα.. νεύρα να αρχίζουν να κάνουν σιγά σιγά την εμφάνιση τους (ο Κονέ απείλησε με... γροθιά τον Μάτιτς, ύστερα από σύγκρουση που είχαν στο 56', ενώ έσπρωξε και τον Μανιάτη που πήγε να τον ηρεμήσει)
Σα να μην έφτανε η νέα κακή εμφάνιση της Εθνικής, ήρθε και ο Πέτροβιτς στο 60' για να ανοίξει το σκορ για τους Σέρβους. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν, οι διεθνείς μας δεν κατάφεραν να πιέσουν και να δείξουν -έστω και για λίγα λεπτά- να... μασάνε σίδερα (αντίθετα δέχθηκαν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα) και νέα ήττα δεν αποσοβήθηκε. Το νέο “ναυάγιο” της Εθνικής ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με το υπέροχο τέρμα του Γκουντέλι.


Ελλάδα (Κ. Τσάνας): Γλύκος, Τοροσίδης (61' Μπακάκης), Βύντρα, Μανωλάς (73' Μόρας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης (79' Μάνταλος), Κονέ (64' Τζιόλης), Μαυρίας (71' Κολοβός), Χριστοδουλόπουλος, Αθανασιάδης (64' Γκέκας)
Σερβία (Ρ. Κούρτσιτς): Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Τόσιτς Ντ. (89' Ρουκάβινα), Μαξίμοβιτς (88' Σ. Μίτροβιτς), Πέτροβιτς (82' Γκούντελι), Μάτιτς, Γιόγιτς (65' Τζούρισιτς), Μάρκοβιτς (65' Λάζοβιτς), Τόσιτς Ζ., Μίτροβιτς

Ντόρα και Μεϊμαράκης υποδέχθηκαν τον αντιπρόεδρο της Λαϊκής Πολιτικής της Κίνας

Dora-Bakoyannis-grafeio
Η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κίνας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη υποδέχθηκε στη χώρα μας τον αντιπρόεδρο της Λαϊκής Πολιτικής και Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Du Qinglin, ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης.
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα ενώ ο κ. Μεϊμαράκης  τίμησε τον Αντιπρόεδρο της Λαϊκής Πολιτικής και Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, ως εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης αμοιβαίων αισθημάτων φιλίας.
Ο αντιπρόεδρος της Λαϊκής Πολιτικής και Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είπε τα εξής:  

Βίντεο δείχνει επίθεση ΜΑΤ σε περίπτερο! Διέταξε ΕΔΕ η ΕΛΑΣ

mat1

Μετά τις καταγγελίες για επιθέσεις σε δημοσιογράφους, για το οποίο διετάχθη ΕΔΕ από το βράδυ της Δευτέρας, η Ελληνική Αστυνομία καλείται να εξετάσει μία ακόμη καταγγελία για επίθεση ανδρών των ΜΑΤ σε περίπτερο στην περιοχή των Εξαρχείων!
Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνεται οι αστυνομικοί να προκαλούν ζημιές στο περίπτερο και να συμπεριφέρονται άσχημα στους εργαζομένους του.
Όπως έγινε γνωστό διετάχθη ΕΔΕ και γι` αυτό το περιστατικό, για το οποίο υπάρχει και βίντεο το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Video 

ysterografa.gr

Ο… δραματικός τόνος του Χαρδούβελη για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

xardouvelis

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, θέλησε να δώσει να δραματικό τόνο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, παίζοντας παράλληλα και τον ρόλο του… προστάτη του ελληνικού λαού, ενώ παράλληλα έστειλε και μηνύματα σε όσους τον στοχοποιούν.
«Από τη θέση του υπουργού Οικονομικών μπορώ να διαβεβαιώσω τους Έλληνες πολίτες ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε ο κ. Χαρδούβελης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, τονίζοντας ότι «δεν ωφελούν οι λεονταρισμοί που γίνονται για εσωτερική κατανάλωση» συνιστώντας ψυχραιμία.

Κικίλιας: Οφείλει η Πολιτεία να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για τους σεισμούς

Vassilis-Kikilias.jpg-large
Υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξεως, Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με βασικό θέμα την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών.
Σύσκεψη για τον συντονισμό των Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε θέματα σεισμικής δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Βασίλη Κικίλια.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσόκας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Δημήτριος Ζάγκας, ο Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.), Υποστράτηγος ΠΣ, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, ο Διευθυντής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων/Α.Ε.Α., Ταξίαρχος Παντελής Κουνελάκης, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και αξιωματούχοι του Υπουργείου.
Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Κικίλιας δήλωσε:
«Σήμερα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουμε μία σύσκεψη με στόχο το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση θεμάτων, που σχετίζονται με τη σεισμική δραστηριότητα, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα εξετάσαμε σε μία αντίστοιχη σύσκεψη, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα.
Επισημαίνω -κατανοώντας πλήρως την πιθανή δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων- ότι αντίστοιχες συσκέψεις θα γίνονται στο εξής, προκειμένου να έχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα προς όφελος του Έλληνα πολίτη, και να εφαρμόσουμε στην πράξη μία νέα φιλοσοφία για το ρόλο και το χαρακτήρα της Δημόσιας Διοίκησης.
Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπάρχει ένας ολοκληρωμένος Επιχειρησιακός Σχεδιασμός με συγκεκριμένους ρόλους και αρμοδιότητες για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης. Αυτό όμως, έχει πρακτική αξία, όταν διαπιστώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το επίπεδο ετοιμότητας και συνεργασίας όλων αυτών, που εμπλέκονται στα ήδη υπάρχοντα σχέδια δράσης.
Στο πλαίσιο αυτής της ανάγκης και πάντα σε συνεννόηση με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία (ειδικά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας), καθώς και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους προγραμματίζουμε τη διεξαγωγή γενικής άσκησης ετοιμότητας εντός των επομένων δύο μηνών. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλω να τονίσω για μία ακόμη φορά είναι ότι η Πολιτεία οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα».

Μήνυμα Βενιζέλου σε τρόικα και ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υποχωρούμε. Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η Αντιπολίτευση

benisamaras

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το τέλος της σύσκεψης με τον Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων, τόνισε ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο και ζήτησε τη δημιουργία συνθηκών ενός αρραγούς μετώπου στο εσωτερικό.
Συγκεκριμένα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών:

Περιφέρεια Πελοποννήσου «Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα λειτουργήσει σε πείσμα όσων επιμένουν σε άγνοιες»



Εμφάνιση DSC_3475.jpg 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κατάπληξη ακούσαμε τις δηλώσεις των εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) που συμμετείχαν σε συνέντευξη τύπου σχετικά με το αεροδρόμιο της Τρίπολης και τη συνάντησή τους με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014.
Οι συμπεριφορές και οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν σαφώς μεμονωμένη έκφραση εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση σε μια περίοδο όπου έχει δρομολογηθεί ολοταχώς η μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης με παράλληλη πολιτική και εμπορευματική χρήση.
Το αεροδρόμιο της Τρίπολης αποτελεί κορυφαίο αναπτυξιακό έργο για την Πελοπόννησο και ως τέτοιο το έχουμε αποτυπώσει στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας. Ως Περιφερειακή αρχή τονίζουμε την ανάγκη για υπευθυνότητα και καλούμε για μία ακόμη φορά σε συσπείρωση δυνάμεων και σε συνεργασία όλους τους φορείς για τη συνέχιση της ανάπτυξης της Πελοποννήσου. 


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου




Περιφέρεια Πελοποννήσου Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα:«Καλλιεργώντας το Μέλλον Μάς». Εκδήλωση Έργου“GuardEn”






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 




Δελτίο Τύπου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως συντονιστής εταίρος του έργου “GuardEn”, σας προσκαλεί την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014, στις 16:45, στην Τρίπολη, (ξενοδοχείο «Mainalon Resort», Αίθουσα Συνεδρίων, Πλατεία Άρεως), στην ημερίδα με θέμα: «Καλλιεργώντας το Μέλλον Μάς».

Το έργο GuardEn αποσκοπεί στην ανάπτυξη και την πιλοτική εφαρμογή ενός συνεκτικού Πλαισίου για την υποστήριξη του ορθολογικού σχεδιασμού και την αποτελεσματική εφαρμογή στρατηγικών τοπικού χαρακτήρα, για την πρόληψη και τη διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων, εστιάζοντας στη μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα.
Περισσότερες πληροφορίες για το GuardEnΕΔΩ 



Εκδήλωση Έργου“GuardEn”:
Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για τη Βιώσιμη Διαχείριση του Εδάφους και των Υδάτινων Πόρων  στο πλαίσιο των Περιβαλλοντικών Πολιτικών της Ε.Ε.



ΗΜΕΡΙΔΑ 
«Καλλιεργώντας το Μέλλον Μάς»

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014
Ξενοδοχείο «Mainalon Resort», 
Αίθουσα Συνεδρίων
Πλατεία Άρεως

Διοργάνωση:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Συντονιστής Εταίρος Έργου “GuardEn     
                                                        

























Λίγα λόγια για το έργο “GuardEn
Το έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη και την πιλοτική εφαρμογή ενός συνεκτικού Πλαισίου για την υποστήριξη του ορθολογικού σχεδιασμού και την αποτελεσματική εφαρμογή στρατηγικών τοπικού χαρακτήρα, για την πρόληψη και τη διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων, εστιάζοντας στη μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα. Ο Μηχανισμός/Πλαίσιο βασίζεται και ενσωματώνει σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους και πρακτικές, εστιάζοντας: (α) στη βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης των επιχειρήσεων, (β) στην ανάπτυξη συνεργασιών (τυπικών και άτυπων), και (γ) στην «ανάπτυξη δυναμικού» σε τοπικό επίπεδο σε σχέση με το σχεδιασμό και την εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών προστασίας του περιβάλλοντος. Στο έργο συμμετέχουν 15 φορείς από 8 χώρες της Ν.Α. Ευρώπης.

Το έργο GuardEn: Guardians of Environment Framework: An Integrated Approach of Strategies for Prevention of Soil Pollution and Rehabilitation of Harmed Territories συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την  Ευρωπαϊκή  Ένωση (ΕΤΠΑ)  και  κατά 15% από Εθνικούς Πόρους στο  πλαίσιο  του  Διακρατικού Προγράμματος Συνεργασίας " Νοτιοανατολική Ευρώπη".



Πρόγραμμα


16.45 – 17.00
Υποδοχή – Εγγραφές
17.00 – 17.15
Χαιρετισμός
Απόστολος Παπαφωτίου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Περιφέρεια Πελοποννήσου
17.15 - 17.30
To Έργο “GuardEn” - Στόχοι και Αποτελέσματα
Ελένη Μανωλοπούλου,  Προϊσταμένη Τμήματος Επιστημονικοτεχνικής Υποστήριξης και Υλοποίησης Προγραμματων,  ΠΤΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου
17.30 – 17.50
Οφέλη της εφαρμογής της Γεωργίας Ακριβείας για τους Αγρότες
Δρ. Αβραάμ Μαυρίδης[1],  Επίκουρος Καθηγητής (ΣΟΧ) Logistics, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Λέκτορας (ΣΟΧ) Διαχείριση Περιβαλλοντικών Συστημάτων, Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης
17.50 – 18.20
Εργαλεία Σχεδιασμού Πολιτικής: Η Εφαρμογή ενός μοντέλου Βιολογικής Γεωργίας Ακριβείας
Δρ. Αβραάμ Μαυρίδης
18.20 – 19.00
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης – Διαβούλευση:
Προοπτικές Εφαρμογής της μεθοδολογίας GuardEn στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Γιώργος Μπαζούλης , Κέντρο Επιχείρησης και Καινοτομίας Αττικής





[1]  Επίσης, ο Δρ. Αβραάμ Μαυρίδης διδάσκει στο Τμήμα Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), Εργ. Γεωδαισίας & Γεωματικής, Τμ. Πολ. Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο Μεταπτ. Γεωπληροφορικής (GIS-Τηλεπισκόπηση-Φωτογραμμετρία), Τμ. Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Πολυτεχνική Σχολή, ΑΠΘ, στο Τμήμα  Γεωπονίας, Φυτική Παραγωγή, Σχ. Γεωτεχνικών Επιστημών ΑΠΘ,
επίσης είναι Ερευνητής,
project GuardEN, <www.guarden.eu>, Ερευνητικός Συνεργάτης, Εργ. Γεωδαισίας & Γεωματικής, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, Μέλος Ομάδας Ειδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Θέματα Βιολογικής Γεωργίας,  και Μέλος Ομάδας Ειδικών Συμβούλων των «HORIZON2020», EIP-AGRI, INSPIRE (Eur.Com), FAO (UN).