Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Γαλλία – Αυστραλία 4-1: Επίδειξη ισχύος οι «τρικολόρ»

 Γαλλία – Αυστραλία 4-1: Επίδειξη ισχύος οι «τρικολόρ» 

Στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 4ου ομίλου, η Γαλλία ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και αφού έκανε επίδειξη ισχύος, νίκησε εύκολα την Αυστραλία με 4-1. Τα «Καγκουρό» πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 9’ όταν μετά από σέντρα του Λέκι, ο Γκούντγουϊν βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ νίκησε τον Γιορίς και έκανε το 0-1.

Ζημιές από χαλάζι σε περιοχές των Κρεστένων

 

Μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και ιδίως σε ελαιόδεντρα, προκάλεσε το χαλάζι το οποίο έπεσε χθες το πρωί σε περιοχές του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Οι περισσότερες από τις καταστροφές προκλήθηκαν στις περιοχές Καλυβάκια και Μακρίσια, καθώς και στη Σκιλλουντία, όπως και στο Πλουτοχώρι και άλλες κοινότητες του δήμου.

Ήταν δε τόσο δυνατή η χαλαζόπτωση, που το έδαφος γέμισε με ελιές, προκαλώντας μεγάλη καταστροφή στους παραγωγούς, σε μία περίοδο όπου έχει ξεκινήσει το ελαιομάζωμα και η τιμή του λαδιού είναι αρκετά υψηλή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας

  

Λόγω εκτέλεσης εργασιών ενσυρμάτωσης πυλώνων, εναέριας γραμμής μεταφοράς 400 KV απ’ τον ΑΔΜΗΕ, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του ανισόπεδου κόμβου της Αρχαίας Νεμέας.

Βάσει της σχετικής Απόφασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, από την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, έως και την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022, θα πραγματοποιούνται, κατά διαστήματα, ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, του ανισόπεδου κόμβου Αρχαίας Νεμέας, στις χιλιομετρικές θέσεις Α112,6 (προς Αθήνα) και Κ110,1 (προς Καλαμάτα).

Οι ρυθμίσεις θα γίνουν από:

• Δευτέρα έως Πέμπτη,, αλλά και το Σάββατο, μεταξύ των ωρών 08:00 και 16:00 και

• Παρασκευή, μεταξύ των ωρών 08:00 και 13:00

Αναδάσωση στα Γεράνεια Όρη με τη χρήση drone

 

Η πρώτη, πιλοτική αναδάσωση, στη χώρα μας, με τη χρήση drone, έγινε στα Γεράνεια Όρη.

Η δράση, αφορά σε αναδασωτέες εκτάσεις, κοντά στο Αλεποχώρι Μεγάρων Δυτικής Αττικής.

Αυτό, γνωστοποίησε, με ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Η αναδάσωση γίνεται από το τμήμα Δασοτεχνικών Έργων του συγκεκριμένου υπουργείου, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων.

Η Μοtor Oil Hellas, είναι χορηγός της αποκατάστασης των καμένων δασικών εκτάσεων.

Όπως γράφει ο Υφυπουργός, (…) πρόκειται για μία καινοτόμο τεχνική στην αναγέννηση δασικών οικοσυστημάτων η οποία διευκολύνει την υλοποίηση αναδάσωσης σε εδάφη δύσβατα και με μεγάλη κλίση.

Το όφελος διπλό: από τη μια η βλάστηση των σπόρων, ώστε να εξελιχθούν σε δέντρα και από την άλλη η φυσική διαβρωτική θωράκιση των εδαφών.

Η κουτσουπιά, η χαρουπιά, η χαλέπιος πεύκη και το κυπαρίσσι είναι ανάμεσα στα είδη σπόρων που επιλέχθηκαν και είναι πιστοποιημένοι από το δημόσιο δασικό εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας (…).

Διεθνή αθλητικά γεγονότα διεκδικεί ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδωρών

  

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, διεκδικεί για το 2025, να φιλοξενήσει διεθνή αθλητικά events, ανοιχτά για ερασιτέχνες αθλητές, κάθε ηλικίας, φύλου και καταγωγής.

Στο παγκόσμιο συνέδριο της CSIT, στη Ρώμη, συμμετείχε ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, με σκοπό να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Δήμου, για τη διεκδίκηση των CSIT – World Sports Games 2025, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας Hellenic Organization for Company Sport & Health, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του, Νίκο Κερασοβίτη.

Ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη με 4 αγώνες η Β΄ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας

https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/10/assiral-681x453.jpg

 Με την διεξαγωγή των 4 υπολοίπων παιγνιδιών. ολοκληρώνεται αύριο  Τετάρτη (23/11/22 - 14:30)  η Β΄ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας

Οι αγώνες

Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Ισθμιακός

Θύελλα Κ. Διμηνιού - Σαρωνικός Γαλατακίου

ΑΟ Μαψού - Παννεμεατικός

ΑΟ Σπαθοβουνίου - Άγιοι Θεόδωροι

Στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου εχούν προκριθεί ο Ηρακλής Λεχαίου , ο Τενεάτης Αθικίων, ο Πέλοπας Κιάτου και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου. Επίσης χωρίς αγώνα στην Γ΄ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας έχουν προκριθεί οι ομάδες: ΠΑΣ Κόρινθος, Πανκαμαριακός, Ολυμπιακός Άσσου, Θύελλά Πετρίου, Αστέρας Δερβενίου, ΑΟ Ζευγολατιού και ΑΟ Λουτράκι.

Μεξικό – Πολωνία 0-0: Ο Οτσόα έπιασε πέναλτι και ο… Μέσι ελπίζει

Μεξικό – Πολωνία 0-0: Ο Οτσόα έπιασε πέναλτι και ο… Μέσι ελπίζει (vid) 

Στο 0-0 έμεινε το ματς του Μεξικού με την Πολωνία για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Μουντιάλ 2022, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό και να μην εκμεταλλεύονται την ιστορική «γκέλα» της Αργεντινής.

Οι Μεξικανοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, με την Πολωνία ωστόσο να χάνει πέναλτι στο 58ο λεπτό με τον Οτσόα να αποκρούει την εκτέλεση του Λεβαντόφσκι.

Μεξικό: Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών κοντά στις ακτές της Μπάχα Καλιφόρνια

 Μεξικό: Ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών κοντά στις ακτές της Μπάχα Καλιφόρνια 

 

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε πριν από λίγο στα ανοικτά των ακτών της Μπάχα Καλιφόρνια, στο Μεξικό.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της κωμόπολης Λας Μπρίσας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 19 χιλιόμετρα.

Κιβωτός του Κόσμου: Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο τη δομής - Πρόεδρος η Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Κιβωτός του Κόσμου: Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο τη δομής  Πρόεδρος η Αλεξάνδρα Μαρτίνου 


Νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο στην «Κιβωτό του Κόσμου» με Πρόεδρο την κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανανκοκίνωση:

Με μοναδικό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των πιο ευάλωτων παιδιών που έχουν βρεθεί εκτός της οικογένειάς τους και ζουν στη Κιβωτό του Κόσμου, και μετά από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβέρνηση αντικαθιστά σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου.

Κορονοϊός 14/11-20/11: 53.800 κρούσματα, 147 θάνατοι και 89 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός 14/1120/11: 53800 κρούσματα 147 θάνατοι και 89 διασωληνωμένοι 

Τα εβδομαδιαία στοιχεία (14 Νοεμβρίου 2022 – 20 Νοεμβρίου 2022) για τα κρούσματα κορονοϊού, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης (22/11). 

Μούντιαλ 2022: Ισόπαλο χωρίς γκολ έμειναν Δανία - Τυνησία στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου.

 Δανία – Τυνησία 0-0: Ισοπαλία χωρίς γκολ στον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ 2022 

Σε ένα ωραίο παιχνίδι στην πρεμιέρα του τετάρτου ομίλου του Μουντιάλ 2022, Δανία και Τυνησία είχαν σημαντικές ευκαιρίες και ακυρωμένα γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν κανονικά και έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 0-0.

Η Τυνησία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και η Δανία στο δεύτερο, αλλά παρότι “πίεσαν” και έφθασαν κοντά σε ένα γκολ νίκης, αυτό δεν ήρθε ποτέ. Οι Τυνήσιοι σκόραραν με τον Τζεμπαλί στο 24′, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ και ο ίδιος παίκτης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Σμάιχελ στην καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους. 

Τρίπτυχο Εκθέσεων της Βουλής για το 1922

 

Στο τρίπτυχο των εκθέσεων της Βιβλιοθήκης της Βουλής με αφορμή  την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, που εγκαινιάζονται την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου από τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, στο πρώην  Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, εστιάζει το νέο, 53ο τεύχος του Περιοδικού της Βουλής που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου.