Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Διάσκεψη για την Ουκρανία: Τι αναφέρει το τελικό ανακοινωθέν - Ποιες χώρες δεν υπέγραψαν

 Ο διάλογος ανάμεσα σε όλα τα μέρη και ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί για να μπει τέλος στον πόλεμο που άρχισε πριν από περισσότερο από δύο χρόνια με τη ρωσική εισβολή, συμφώνησαν την Κυριακή (16/06) στην Ελβετία οι ηγέτες περίπου 80 χωρών. 

Ολυμπιακός: Πρωταθλητής Ελλάδος για 4η φορά στο χάντμπολ ανδρών, 33-29 την ΑΕΚ στον 5ο τελικό Μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή στην Ηλιούπολη - Έφτασαν στους 314 τίτλους στα ομαδικά σπορ οι Πειραιώτες

 Ο Ολυμπιακός ΣΦΠ / Όμιλος Ξυνή επικράτησε με 33-29 της ΑΕΚ στον 5ο τελικό στο ΚΓ Ηλιούπολης και με 3-2 νίκες κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας του μετά το 2018, το 2019 και το 2022.Αυτός ήταν ο 314ος τίτλος του Ολυμπιακού στα ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο, βόλεϊ και χάντμπολ)! 

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Από δύο οδηγούς αναζητά πληροφορίες η αστυνομία για τα αίτια

 Τον οδηγό μιας μηχανής και ενός οχήματος αναζητά η Αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για την ανατροπή του βυτιοφόρου στη γέφυρα του Ισθμού στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διερεύνηση του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 7 Ιουνίου, στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, όπου ένα βυτιοφόρο με καύσιμα ανετράπη και πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να κλείσει για ώρες ο δρόμος, ζητά να επικοινωνήσουν μαζί της ο οδηγός μιας μηχανής και ενός οχήματος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Σλοβενία – Δανία 1-1: Πρώτη ισοπαλία στο Euro 2024

 Με ισοπαλία ξεκίνησε η μάχη στον τρίτο όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του  γκρουπ   Σλοβενία και Δανία αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στη Στουτγκάρδη και εξασφάλισαν τον πρώτο τους πόντο. Η εξέλιξη αυτή αφήνει ανοιχτό το σενάριο της πρόκρισης και για τις δύο εθνικές ομάδες, που στους επόμενους αγώνες τους θα κληθούν θα πάρουν τα θετικά αποτελέσματα για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για μια θέση στα νοκ άουτ του τουρνουά. Υπενθυμίζεται ότι ον όμιλο συμπληρώνουν Αγγλία και Σερβία. 

Επεισόδια πριν από το Αγγλία - Σερβία

Από τις... μουσικές καρέκλες που έπαιζαν από νωρίς στα... ιπτάμενα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο του Γκιζελκίρχεν! 

Ο αγώνας της Αγγλίας με την Σερβία (22.00) στο Γκελζενκίρχεν είχε χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου και επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες πριν από τον αγώνα ότι δικαίως είχε συμβεί κάτι τέτοιο. 

Πολωνία - Ολλανδία 1-2: Το... έσωσε στο φινάλε με Βέγκχορστ

Με γκολ του Βάουτ Βέγκχορστ στα τελευταία λεπτά η Ολλανδία απέφυγε την... γκέλα απέναντι στην Πολωνία, την οποία νίκησε με 2-1 για την πρεμιέρα του Δ' ομίλου του Euro 2024Ξεκίνησαν με νίκη οι Ολλανδοί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί απέναντι στους Πολωνούς. Οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν πραγματοποίησαν μία πολύ καλή εμφάνιση γενικά, έχοντας ως μοναδικό ψεγάδι τα τελειώματά τους στις φάσεις, καθώς θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ και να

Με πρωτοβουλία κ. Γ. Πλακιωτάκη η πρώτη συνάντηση Προέδρων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Μεσογειακών κρατών μελών της Ε.Ε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την καθιέρωση της  συνάντησης Προέδρων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Μεσογειακών κρατών μελών  της Ε.Ε. αποφάσισαν οι Πρόεδροι των Επιτροπών αυτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην πρώτη  συνάντηση που διεξήχθη σήμερα στον Άγιο Νικόλαο,  με πρωτοβουλία του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του 57χρονου π. βουλευτή Γιάννη Σαρίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

         

Τα συλλυπητήριά του για την ξαφνική απώλεια του πρώην βουλευτή Γιάννη Σαρίδη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με την ακόλουθη δήλωση:

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του  πρώην βουλευτή κ. Γιάννη Σαρίδη, ενός ανθρώπου που αγαπούσε τα κοινά και συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας. Το 2015 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης και εκπροσώπησε με ευγένεια και συνέπεια τους πολίτες που τον στήριξαν. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του για τον αναπάντεχο χαμό του δικού τους ανθρώπου».


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

🏆Η απονομή του πρωταθλήματος στον ΑΟ Λουτράκι

 

Η απονομή του πρωταθλήματος στον ΑΟ Λουτράκι αποτέλεσε ένα φαντασμαγορικό γεγονός που θα μείνει αξέχαστο σε όλους μας, με συναισθήματα δικαίωσης και χαράς για την επίτευξη του στόχου.

Στην αρχή της εκδήλωσης, όλοι παρακολουθήσαμε έναν φιλικό αγώνα, φόρο τιμής στο παρελθόν, μεταξύ της φετινής ομάδας και της ομάδας του ΑΟΛ της σεζόν 2013-2014, η οποία επίσης είχε επιτύχει άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία!

Ιταλία - Αλβανία 2-1: Δυσκολεύτηκαν, Ανατροπή με στιλ... ιταλικό

 Παρότι βίωσε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στα 23 δευτερόλεπτα (!) του ματς και παρότι παραλίγο να την... πατήσει με τη συντηρητική τακτική του β' ημιχρόνου στο 90', η Ιταλία νίκησε τη μαχητική Αλβανία στο «Βεστφάλεν» με σκορ 2-1, ξεκινώντας έτσι θετικά την περιπέτειά της στο Euro 2024.

 H Αλβανία άφησε... εμβρόντητους τους