Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

«Αγκαλιά» με τη 2η θέση ο ΠΑΟΚ, 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ Οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν στο +3 μία αγωνιστική πριν το τέλος των πλέι οφ

«Αγκαλιά» με τη 2η θέση ο ΠΑΟΚ, 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική των play off της Superleague και πλέον ο “Δικέφαλος του Βορρά” είναι… αγκαλιά με τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, η οποία και οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.
Οι δύο ομάδες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στη μεταξύ τους κόντρα στο ΟΑΚΑ, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ κι έτσι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μόλις ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική για να “σφραγίσει” το “εισιτήριο” για τα προκριματικά του Champions League.

Οι παίκτες του ΟΦΗ χειροκρότησαν τον πρωταθλητή Ολυμπιακό Εικόνες... από την Ευρώπη στο ματς του Ηρακλείου

Οι παίκτες του ΟΦΗ χειροκρότησαν τον πρωταθλητή Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα και ο ΟΦΗ τον τίμησε με το χειροκρότημα του, πριν την έναρξη της αναμέτρησης τους.
Είναι εικόνες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ευρώπη αλλά όχι στην Ελλάδα. Κι όμως, για λίγα λεπτά, στο «Γεντί Κουλέ», υπήρχε η εντύπωση ότι είμαστε σε άλλη χώρα. Γιατί; Επειδή την ώρα που ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έκανε την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του ΟΦΗ, όπως συμβαίνει και στην Ευρώπη σε ανάλογες περιπτώσεις, πήραν τις θέσεις τους και χειροκρότησαν τους συναδέλφους τους που κατέκτησαν τον τίτλο.

Νίκη με Κολοβό ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη - Οι πράσινοι επικράτησαν των κίτρινων σε ένα ματς με νεύρα λόγω διαιτησίας

Άρης - Παναθηναϊκός 0-1: «Στοπ» από Ξενόπουλο, γκολ από Κολοβό (highlights)
Με το γκολ του Κολοβού στο 75' ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη επί του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Οι κίτρινοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή, με το σουτ του Φετφατζίδη που έφυγε λίγο άουτ στο 3', για να απαντήσουν οι πράσινοι με τη μεγάλη ευκαιρία του Καμπετσή στο 8'. Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να σκοράρει και στο 22' αλλά και πάλι ήταν άστοχος, για να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, όπου πρωταγωνιστής έγινε ο διαιτητής...

Βόλτα του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο, εύκολο 3-1 επί του ΟΦΗ - Δύο γκολ ο Φορτούνης και ένα ο Ραντζέλοβιτς για τους πρωταθλητές.

Εύκολο απόγευμα στο «Γεντί Κουλέ» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε εύκολα με 3-1 του ΟΦΗ.
Το ματς άρχισε με γκολ για τους ερυθρόλευκους, τους οποίους χειροκρότησαν οι Κρητικοί κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο, αφού στο 9' ο Κουτρουμπής τράβηξε τον Χασάν, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και από εκεί ο Φορτούνης έκανε το 0-1 στο 10'. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης αλλά είχαν και την ατυχία να χάσουν με τραυματισμό στο 26' τον Χασάν, χωρίς όμως αυτό να τους επηρεάσει.
Αποδείχθηκε άμεσα, άλλωστε, με το 0-2 που έγινε στο 28' από τον Ραντζέλοβιτς, μετά την πάσα του Καφού και τη λάθος αντίδραση του Γουάλι. Εξι λεπτά μετά ο Ελ Αραμπί θα μπορούσε να πετύχει τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό αλλά δεν τα κατάφερε, όπως δεν τα κατάφερε και ο Ραντζέλοβιτς στο 46', στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου.
Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήλεγχε πλήρως το παιχνίδι και στο 52' είχε δοκάρι σε μακρινή προσπάθεια του Μπουχαλάκη να κρεμάσει τον Γουάλι, για να έρθει τελικά το 0-3 στο 61' από τον Φορτούνη, μετά την ωραία κάθετη πάσα του Ελ Αραμπί.
Κάπου εκεί οι Πειραιώτες έριξαν ταχύτητα και περίμεναν το τέλος του ματς, με τον Μαρτίνς να κάνει τις αλλαγές που ήθελε και τον ΟΦΗ να προσπαθεί έστω για το γκολ της τιμής, το οποίο πέτυχε στο 95' με φάουλ του Δεληγιαννίδη.
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Κουτρουμπής, Βαφέας (46' Γιαννούλης), Μαρινάκης, Δεληγιαννίδης, Κοροβέσης, Στάικος (71' Στουρνάκης), Ζοάο Βίκτορ (80' Νάστος), Σακόρ (46' Βαζ), Ναμπί (85' Μπράουν), Νοικοκυράκης.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν (87' Καραργύρης), Τοροσίδης, Μπα, Παπαδόπουλος, Γκασπάρ (88' Μαρτίνης), Καφού, Μπουχαλάκης, Λοβέρα (88' Σουρλής), Ραντζέλοβιτς, Φορτούνης, Χασάν (26' Ελ Αραμπί, 80' Μπρούνο).

Εγκαινιάστηκε η διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο - Αίγιο - ( Βίντεο - δηλώσεις)

https://www.naftemporiki.gr/fu/p/1619128/638/399/0x000000000189ea37/2/aigio-ose-1.jpg

Χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια με προβλήματα, καθυστερήσεις, αλλαγές στις συμβάσεις και τις ανάδοχες εταιρείες κατασκευή του έργου, ακυρώσεις και αναβολές προκειμένου οι κάτοικοι των Δήμων Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και  Αιγιαλείας, να δουν τις αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ να συνδέουν τις πόλεις και τα χωριά  τους. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λέει μια παλιά παροιμία... Πράγματι την Τρίτη το πολύπαθο όσο και αναζοωγόνο για τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Κορινθίας και  της Αιγιαλείας, έργο της κατασκευής της διπλής σιδηρογραμμικής γραμμής Κιάτο - Αίγιο, συνολικού μήκους 71 χιλιομέτρων, είναι πλέον πραγματικότητα.

Εξυπηρετεί τρεις νέους, σύγχρονους σιδηροδρομικούς σταθμούς: Ξυλοκάστρου, Ακράτας και Αιγίου, και έξι στάσεις: Διμηνιού, Λυκοποριάς, Λυγιάς (Δερβένι), Πλατάνου, Διακοπτού και Ελίκης.
Έχει 6 σήραγγες συνολικού μήκους 11 χιλιομέτρων περίπου, καθώς και 8 σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους άνω των 2 χιλιομέτρων, 13 cut & cover, 18 σιδηροδρομικές γέφυρες και 60 ανισόπεδες διαβάσεις. Διαθέτει τα πιο σύγχρονα συστήματα σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών, που εκτός των άλλων εξασφαλίζουν και τη λειτουργία της γραμμής με απόλυτη ασφάλεια για όλους.  
Για το  έργο - σταθμό  που συνδέει σιδηροδρομικά την πρωτεύουσα με τις πόλεις και κωμοπόλεις της Βορειας Πελοποννήσου δηλωσεις ον καμερα και στη δημοσιογράφο Μαίρη Νικολοπούλου έκαναν οι πολιτικοί της Κορινθίας ( Υφυπουργος , Βουλευτές , Αντιπεριφερειάρτχες και ο Δημαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  )


 
 

Θύρα 7: «Την Κυριακή ο Πειραιάς γιορτάζει, όλοι εκεί»

Θύρα 7: «Την Κυριακή ο Πειραιάς γιορτάζει, όλοι εκεί»
Ο κόσμος του Ολυμπιακού ετοιμάζει γιορτή την Κυριακή για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Μάλιστα η Θύρα 7 εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού ετοιμάζει γιορτή την Κυριακή για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.
Η Θύρα 7 εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, όπου ενημερώνει τον κόσμο σχετικά
«ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ...
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ την Κυριακή επιστρέφει ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ, και η ΘΥΡΑ 7 θα το γιορτάσει ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΗ ΞΕΡΕΙ!
Από τις 16:00, μαζευόμαστε όλοι στο μνημείο με άφθονες Μπύρες και Dj για το πρώτο...ζέσταμα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα πώς θα γίνει η απανομή αφού προηγουμένως οι φίλοι του Ολυμπιακού παρακολουθήσουν από γιγαντοοθόνη τον αγώνα με την κΑΕΚ: «Μετά το τέλος του αγώνα, η ομάδα θα βγει για να σηκώσει το 45ο πρωτάθλημα μαζί με τον κόσμο της και να αποθεωθεί όπως της αρμόζει!
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ.ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
ΘΥΡΑ 7-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
45 ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ-39 ΟΛΟΙ ΣΑΣ
Υ.Γ:ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ T-SHIRT ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ,ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΜΕ».

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ παίζουν την 2η θέση. - Ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός στην Κρήτη

 
Η προτελευταία «στροφή» των Play Off της Superleague διεξάγεται σήμερα (15/7) με το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, για την δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, να τραβάει τα βλέμματα, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στην Κρήτη και ο Παναθηναϊκός τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.
ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κοντράρονται το βράδυ της Τετάρτης (15/7, 21:30) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των Play Off της Superleague, με «έπαθλο» τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Μόνο τη νίκη για να πάρουν «το πάνω χέρι» θέλουν οι «κιτρινόμαυροι», με δύο αποτελέσματα… βολεύονται οι «ασπρόμαυροι». Τέσσερις διαδοχικές νίκες, μετρά η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, από το διπλό επί του Ολυμπιακού έρχεται αυτή του Αμπέλ Φερέιρα.
Η αποστολή της ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σταμούλης, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Αλμπάνης, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Λιβάια, Αραoύχο, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος, Μαχαίρας.
Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την ΑΕΚ που θα κρίνει τη μάχη της 2ης θέσης, έγινε στην Αθήνα καθώς μεσολαβούσαν μόνο τρεις μέρες από το ματς με τον Ολυμπιακό.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε δουλειά στο κομμάτι της τακτικής και της κυκλοφορίας της μπάλας, ενώ έμφαση δόθηκε και στις στατικές φάσεις.
Μετά την προπόνηση έγινε γνωστή η αποστολή: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Παπαδόπουλος, Ροντρίγκο, Μάτος, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Μαουρίσιο, Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ, Βέρνμπλουμ, Λημνιός, Στοχ, Ζαμπά, Σφιντέρσκι, Άκπομ, Τζόλης.

Νωρίτερα, στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (19:15), ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω του την παρθενική ήττα στην εφετινή σεζόν και να επιστρέψει στις επιτυχίες απέναντι στον ΟΦΗ που, ακόμη, αγνοεί το «τρίποντο» στα Play Off. 
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρωί της Τρίτης (14/7) την προετοιμασία του και ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε την αποστολή. Σε αυτήν δεν συμπεριλήφθηκαν οι Τσιμίκας, Σα, Γκιγιέρμε, Σεμέδο, Σίσε, Καμαρά.
Αναλυτικά η αποστολή:
Καραργύρης, Αλέν, Τζολάκης, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μπα, Μαρτίνης, Ξενιτίδης, Καφού, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Λοβέρα, Μπρούνο, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Σουρλής, Χασάν, Ελ Αραμπί.

Ο Χουάν Νέιρα συμπλήρωσε κάρτες στο ματς με τον Άρη και δεν θα είναι διαθέσιμος στο εντός έδρας του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό 


Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, Άρης και Παναθηναϊκός αναζητούν νίκη γοήτρου κόντρα στα αρκετά προβλήματα – αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά – που αντιμετωπίζουν αμφότεροι.
Η αποστολή του Παναθηναικού αποτελείται από 19 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους οι 14 είναι Έλληνες και μάλιστα οι 10 προέρχονται από την Ακαδημία.
Αναλυτικά η αποστολή: Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χατζηγιαννάκης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Θεοχάρης, Ζαγαρίτης, Κολοβός, Χατζηγιοβάνης, Μπεκ, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Ανουάρ, Αθανασακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Μακέντα, Περέα, Καμπετσής.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής των Play Off

Τετάρτη 15 Ιουλίου
19:15 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ – Ολυμπιακός (NS3)
19:15 «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης – Παναθηναϊκός (NS2)
21:30 Ολυμπιακό Στάδιο, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (NS1)

Η βαθμολογία των Play Off

1. Ολυμπιακός 85 68-15
2. ΠΑΟΚ 71 58-29
3. ΑΕΚ 68 59-29
4. Παναθηναϊκός 52 39-30
5. Άρης 41 48-50
6. ΟΦΗ 36 40-50

Μάριος Λαζανάς σε ΣΚΑΪ: Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, μπαίνουμε σε περίοδο Μαρτίου

 Λαζανάς σε ΣΚΑΪ: Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, μπαίνουμε σε περίοδο Μαρτίου
Καμπανάκι κινδύνου για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα έκρουσε ο καταγόμενος από το Δερβένι, λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή σήμερα,επισημαίνοντας ότι «αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπως ήταν τον Μάρτιο», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντατικοποιηθούν τα μέτρα και να επιστρέψουμε στις απαγορεύσεις.   

Πρόσθεσε δε ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους

Αν χαθεί και το Τέξας για τους Ρεπουμπλικανούς…


Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ, πριν από σχεδόν δυο χρόνια, ήταν εκείνος που… τρόμαξε τους Ρεπουμπλικανούς, όταν ηττήθηκε οριακά από τον Τεντ Κρουζ στη μάχη για μια θέση στη Γερουσία.
Το Τέξας. Το απόλυτο πολιτικό φρούριο για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, και πολιτική έδρα της δυναστείας των Μπους. Το Τέξας που… χάνεται, για το κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν, σύμφωνα τουλάχιστον με τις σχετικές ενδείξεις των δημοσκοπήσεων στη δεδομένη συγκυρία.
Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η μάχη για το Τέξας ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν θα είναι οριακή, με τον επί οκταετία Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ την περίοδο Ομπάμα, να διατηρεί μικρό προβάδισμα.
Την τελευταία φορά που η Πολιτεία του Τέξας ψήφισε υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου για την Προεδρία των ΗΠΑ, ήταν το 1976, όταν προτίμησε τον Τζίμι Κάρτερ απέναντι στον Τζέραλντ Φορντ. Αν λοιπόν το… αδιανόητο επαναληφθεί μετά από 44 χρόνια, όλοι καταλαβαίνουν πόσο δυσοίωνες θα είναι οι προοπτικές για τον Ντόναλντ Τραμπ, στην προσπάθεια να επανεκλεγεί στην Προεδρία των ΗΠΑ.

ysterografa.gr

Τα λάθη που επέτρεψαν στον Ερντογάν να… (μας) κάνει πλάκα με την Αγία Σοφία

 Τα λάθη που επέτρεψαν στον Ερντογάν να… (μας) κάνει πλάκα με την Αγία Σοφία
Του Νίκου Φυλάγγελου

Δεν περίμενε φυσικά κανείς τίποτα διαφορετικό. Από τη Δύση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τη Ρωσία, από το Βατικανό. Όλοι τους, σε διαφορετική ποσόστωση συναισθήματος και χρωματισμούς, περιορίστηκαν στο να δηλώσουν τη… θλίψη τους για τις εξελίξεις με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Λογικό και επόμενο λοιπόν να χαμογελάει ο Ταγίπ Ερντογάν. Να γελάει. Με τα χάλια της διεθνούς κοινότητας. Όλων εκείνων που, άλλοτε με την ανοχή και

Η μόνη (πραγματική) Επανάσταση στην Ιστορία της ανθρωπότητας

 Η μόνη (πραγματική) Επανάσταση στην Ιστορία της ανθρωπότητας
Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis
Η Βαστίλη έπεσε… Σαν χθες, στις 14 Ιουλίου του 1789, ξεκίνησε η Γαλλική Επανάσταση, που επρόκειτο να αλλάξει για πάντα νοοτροπίες και συνειδήσεις στη ζώσα ανθρωπότητα.
Η Ελευθερία που οδηγεί τον λαό, όπως στον ομώνυμο πίνακα του Ντελακρουά, αποτελεί το πιο ηχηρό μέσο-μήνυμα των τελευταίων αιώνων, για τη δύσκολη ανάβαση μιας κοινωνίας: Από τους πρόποδες της Γης, στην κορυφή.

Κικίλιας: Είναι στο χέρι μας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

 Κικίλιας: Είναι στο χέρι μας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα συνομιλήσουμε τώρα κυρίες και κύριοι με τον Υπουργό Υγείας τον κύριο Βασίλη Κικίλια. Κύριε Υπουργέ, καλώς ορίσατε. Ξεκινώ αμέσως με τα κρούσματα, τα οποία τις τελευταίες μέρες δείχνουν ανοδική τάση με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία στην κοινή γνώμη, μήπως επιστρέφουμε στην περίοδο προ  καραντίνας ή εν πάση περιπτώσει, του πρώτου διαστήματος της καραντίνας.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, εξαρτάται από εμάς και θα εξηγήσω τι εννοώ. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρχει οικονομία, δεν μπορεί να