Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026

Στην κάμερα από το κράνος του πατέρα ψάχνουν απαντήσεις για το μοιραίο τροχαίο στην Αχαΐα, θρήνος στο Πειραματικό Λύκειο και την Παναχαϊκή για τον 17χρονο Ηλία -- Κωνσταντίνο Γκέκα.

 

 Στο πένθος έχει βυθιστεί η εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχτηκε την Κυριακή (31/5), όταν πατέρας και γιος άφησαν την τελευταία τους πνοή σε τροχαίο με μοτοσικλέτα. Οι Αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος με τους αστυνομικούς να εξετάζουν την κάμερα που βρέθηκε στο κράνος του 46χρονου.


Το τροχαίο έγινε στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, κάτω από τη

Η πανσέληνος έκλεψε την παράσταση, εντυπωσιακές εικόνες από το «Μπλε Φεγγάρι» σε Σούνιο και Ναύπλιο

 

 Ένα καθηλωτικό τοπίο δημιούργησε στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, η πανσέληνος που ανέτειλε επιβλητικά πάνω από το Αιγαίο, κλείνοντας με τον πιο ατμοσφαιρικό τρόπο την τελευταία ημέρα του Μαΐου. Η αποψινή αυλαία του μήνα συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο αστρονομικό φαινόμενο, καθώς ο ουρανός φιλοξενεί το περίφημο «Blue Moon» (Μπλε Φεγγάρι)

Το φεγγάρι ανέτειλε περίπου στις 20:36 και θα παραμείνει ορατό καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας 1ης Ιουνίου (λίγο μετά τις 04:00), προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα για όσους βρεθούν στο Σούνιο ή στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό.

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν από το Μπλε Φεγγάρι στο Ναύπλιο.

Τι είναι το «Μπλε Φεγγάρι»