Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χτύπημα «περιορισμένης έκτασης» στο Ιράν σύμφωνα με τις ΗΠΑ – Άγνωστο το πότε

 Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χτύπημα «περιορισμένης έκτασης» στο Ιράν σύμφωνα με τις ΗΠΑ – Άγνωστο το πότε 

Με κομμένη την ανάσα αναμένει όλος ο κόσμος την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν το περασμένο Σάββατο (13/04/2024).

Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο CNN εξέφρασαν την άποψη πως το Ισραήλ θα κάνει χτυπήματα περιορισμένης έκτασης στο Ιράν, ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα για απάντηση που μπορεί να βάλει μεγαλύτερη φωτιά στη Μέση Ανατολή. 

«Ελπίζουμε να μας δώσουν κάποια προειδοποίηση ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να προστατεύσουμε

Στις Βρυξέλλες αύριο ο Μητσοτάκης για τη διήμερη σύνοδο κορυφής για τη Μέση Ανατολή - Στο τραπέζι οι κυρώσεις για Ιράν

 Σύνοδος 

Η σύνοδος κορυφής θα συζητήσει το ενδεχόμενο επέκτασης των κυρώσεων στο Ιράν

Οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, όπου θα συζητηθεί η εύθραυστη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το ενδεχόμενο επέκτασης των κυρώσεων στο Ιράν.

Στη διήμερη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες. 

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού από αύριο με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές 

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο Τετάρτη με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Ειδικότερα, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

 Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα

Αλεξία Μπακογιάννη: “Το να αλλάζεις γνώμη είναι πλεονέκτημα έξυπνων ανθρώπων”

  

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η παρέμβαση της Αλεξίας Μπακογιάννη για το αποτύπωμα της ηγεσίας, ειδικά σε περιόδους αστάθειας, ήταν από εκείνες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, στο Φόρουμ των Δελφών.

Η CEO της AEA Relate συμμετείχε πάνελ με θέμα την Υπεύθυνη Ηγεσία σε Εποχές Αστάθειας. Η Αλεξία Μπακογιάννη επεσήμανε την κρισιμότητα της εμπνευστικής ηγεσίας στον ρόλο του CEO, τόνισε τη σημασία αυτής για την επιχειρηματική επιτυχία και παρουσίασε τα βασικά στοιχεία που καθορίζουν την ηγεσία σήμερα:

«1. Προσαρμοστικότητα και ευελιξία, το να αλλάζεις γνώμη είναι πλεονέκτημα έξυπνων ανθρώπων.
2. Ενσυναίσθηση και η συναισθηματική ευφυΐα, όσοι ανθίστανται σε αυτό το παρά πολύ βασικό στοιχείο αποτυγχάνουν οικτρά και καθημερινά.
3. Η σχέση με την τεχνολογία, η αντίληψη που έχει σε ότι είναι καινοτόμο και έχει να κάνει με το αύριο.»

ysterografa.gr

(Πολεμική) ανάφλεξη, ακρίβεια, λιτότητα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

  

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου 

Η νέα πολεμική ανάφλεξη, στη… βάρδια του Τζο Μπάιντεν, στη Μέση Ανατολή λειτουργεί ως τελευταία… σφαίρα στην καρδιά του μέλλοντος της ανθρωπότητας.

Από τη ντροπιαστική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, μέχρι την… παράσταση στην Ουκρανία, και τώρα στις επικίνδυνες στροφές της Ιστορίας στη Μέση Ανατολή, η ανεπάρκεια του ετοιμόρροπου Τζο Μπάιντεν ανατροφοδοτεί κρίσεις με δραματικές συνέπειες για την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας.

Η πολεμική ανάφλεξη οδηγεί σε ενίσχυση της ακρίβειας, με τις τιμές να εκτοξεύονται, και θα ακολουθήσουν φυσικά περιοριστικές πολιτικές, δηλαδή λιτότητα, ειδικά στην Ενωμένη Ευρώπη, ειδικά εφόσον οι Γερμανοί αισθανθούν ότι αποσταθεροποιούνται, μετά τις επικείμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Δυστυχώς… 

ysterografa.gr

Eurovision 2024: Νέα αλλαγή στη σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό

 eurovision_2024 

Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision εισάγει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αποφασίζεται η σειρά διεξαγωγής του Μεγάλου Τελικού. Οι καλλιτέχνες μπορούν να επιλέξουν αν θα τραγουδήσουν στο Πρώτο Μισό, στο Δεύτερο Μισό ή όπως έγινε γνωστό τώρα υπάρχει μια ολοκαίνουργια τρίτη επιλογή.

Τον Μάρτιο αποκαλύφθηκε ότι στο Μάλμε θα γίνουν ορισμένες σημαντικές αλλαγές για να γίνει ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ακόμη πιο

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς, ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο της Αθήνας

  

Μετ' εμποδίων αύριο οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ με αιχμή την ακρίβεια και την αύξηση των μισθών.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός και τρένα, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ διεκδικώντας άμεσες προσλήψεις και συμβάσεις εργασίας ενάντια «στο κύμα της ακρίβειας και την αισχροκέρδεια που πλήττουν καθημερινά την αξιοπρεπή διαβίωση εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, ένας αριθμός δρομολογίων των τρένων θα πραγματοποιηθεί με προσωπικό ασφαλείας.