Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Δ. Πτωχός για τον πρωτογενή τομέα της Πελοποννήσου : Χρειάζεται ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο

 Δ. Πτωχός για τον πρωτογενή τομέα της Πελοποννήσου : Χρειάζεται ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο 

Το ψήφισμα της Περιφερειακής Αρχής, πέρασε (κατά πλειοψηφία) στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, με αφορμή τη συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της Πελοποννήσου.

Η Λαική Συσπείρωση, ζήτησε απ’ το Σώμα, να υιοθετήσει το ψήφισμα – αίτημα, της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, έτσι όπως αυτά, είχαν δοθεί στον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, κατά την πρόσφατη κινητοποίησή της στην Τρίπολη.

Η παράταξη του Πέτρου Τατούλη,

ζήτησε στο ψήφισμα των αγροτών – κτηνοτρόφων, να προστεθεί και το αίτημα για ίδρυση και λειτουργία ενεργειακών κοινοτήτων, ώστε να μειωθεί κατά πολύ, το ενεργειακό κόστος των παραγωγών.

Στην πολύωρη συζήτηση, έλαβαν το λόγο και εκπρόσωποι των αγροτών.

Ζήτησαν απ’ το Περιφερειακό Συμβούλιο να υιοθετήσει τα αιτήματά τους, να τα προωθήσει στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό και να συμπαρασταθεί στον αγώνα που κάνουν για επιβίωση και για αξιοπρέπεια.

Η παράταξη του Πέτρου Τατούλη (Νέα Πελοπόννησος), μεταξύ άλλων, πρότεινε την δημιουργία Επιτροπής, για όλα τα ζητήματα της αγροτικής οικονομίας.

Ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός, στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα. Αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές και είπε ότι στέκεται δίπλα τους.

Για εμένα, ο πρωτογενής τομέας είναι στην καρδιά της ανάπτυξης για την Πελοπόννησο. Καλώ άπαντες σε ένωση δυνάμεων και συνεργασία. Πρέπει, με βάση ένα στρατηγικό σχέδιο να προχωρήσουμε αυτά που μπορούμε θεσμικά να κάνουμε. Πρέπει να προχωρήσουν τα μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα, πρέπει να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις, πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, πρέπει ορθολογικά να εφαρμόσουμε πράγματα που μπορούμε και που δυστυχώς, έχουν καθυστερήσει. Θέλουμε ισότητα και δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες“, είπε ο Δημήτρης Πτωχός.