Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Αχαΐα: Εχθρός του λαδιού ο καλός καιρός- Η ιλιγγιώδης τιμή και τα αντικλεπτικά

 Αχαΐα: Εχθρός του λαδιού ο καλός καιρός-... 

Σε πανάκριβο αγαθό έχει μετατραπεί το λάδι , η τιμή του οποίου το φετινό χειμώνα έχει εκτοξευτεί φτάνοντας ακόμα και τα 15 ευρώ το λίτρο στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα ο καλός καιρός που επικρατεί μέχρι και σήμερα που ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον Νοέμβριο, απειλεί την ποιότητά του καθώς ευνοεί την εμφάνιση ασθενειών αλλά και του δάκου.

«Υπάρχει μία υποβάθμιση της ποιότητας και από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι, το επόμενο 10ημερο θα έχουμε για την έκταση της ζημιάς» λέει μιλώντας στο thebest.gr ο  πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο παράρτημα Πελοποννήσου και δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Αναστάσιος Τσάκωνας. 

Την ίδια στιγμή, σούπερ μάρκετ στην Αθήνα τοποθετούν αντικλεπτικά στις συσκευασίες λαδιού όπως συμβαίνει με άλλα ακριβά προϊόντα.  Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Ανδρικόπουλος ΑΕΒΕ», «στην περιοχή μας πολλά νοικοκυριά παράγουν λάδι, άρα οι ποσότητες που πωλούνται στα καταστήματα της Πάτρας δεν είναι μεγάλη. Η τιμή του λαδιού έχει ανέβει λόγω εξαγωγών ενώ η μείωση της παραγωγής στην Ισπανία, έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Τα σούπερ μαρκετ πωλούν με το ίδιο ποσοστό κέρδους και προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλές τις τιμές ωστόσο όταν τοπ λάδι φεύγει από τον -παραγωγό πιο ακριβά η τιμή στο ράφι συμπαρασύρεται. Ως επιχείρηση δεν εξετάζουμε να λάβουμε μέτρα όπως η τοποθέτηση αντικλεπτικών τις συσκευασίες λαδιού».