Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Μίνι ανασχηματισμός:Ανακοινώνεται σε λίγη ώρα – Για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις μιλούν πηγές. Χρυσοχοΐδης στη θέση του Οικονόμου, ο Γεωργιάδης στο Υγείας

mitsotakis-m-arthrou  

Ανακοινώνεται εντός της ημέρας ανασχηματισμός της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό. Αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω». Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αν ισχύσουν οι παρακάτω αλλαγές πρόκειται για αλλαγές ουσίας σε κομβικά υπουργεία. 

Οι αλλαγές, που θα ανακοινωθούν σήμερα,  έχουν στο επίκεντρο το υπουργείο Προστασίας του πολίτη και προκαλούν «καραμπόλες» στην κυβέρνηση.

Η σημαντικότερη αλλαγή, που έρχεται για να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας, πρόκειται να γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επανέρχεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αντί του Γιάννη Οικονόμου. Παράλληλα, θα αντικατασταθεί και ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, νέος υπουργός Υγείας θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Για το υπουργείο Εργασίας ακούγονται τα ονόματα  του Τάκη Θοεδωρικάκου και του Κώστα Τσιάρα, ενώ υπάρχει και το σενάριο της αναβάθμισης του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη. 

Επίσης εκτιμάται ότι θα αντικατασταθεί και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και στην θέση του θα τοποθετηθεί ο Παύλος Μαρινάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης έχει διαφοροποιηθεί από την θέση της κυβέρνησης για το γάμο των ομόφυλων και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός όταν θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους υπουργούς και όχι στους βουλευτές. 

Δεν φαίνεται να ευσταθεί η πληροφορία για υπουργοποίηση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος πρόκειται να εκλεγεί πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση του ανασχηματισμού θα γίνει εντός των επόμενων ωρών. Αν ανακοινωθεί μέχρι αύριο ο ανασχηματισμός οι υπουργοί θα ορκιστούν την ίδια ημέρα.

Ο πρωθυπουργός δεν έχει προγραμματίσει κάποια δραστηριότητα μέχρι και την Παρασκευή οπότε και θα αναχωρήσει για τις Αιγές προκειμένου να εγκαινιάσει την αναστήλωση του ανακτόρου του Φιλίππου του Β’. Εν συνεχεία θα αναχωρήσει οικογενειακώς για τα Χανιά -και όχι για την Αρίστη στα Ζαγοροχώρια όπως είχε προγραμματίσει αρχικώς – όπου θα περάσει τα Θεοφάνια.