Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Αστέρας Τρίπολης - Αρης 3-2: Με ανατροπή από 0-2 οι Αρκάδες

 Αστέρας Τρίπολης - Αρης 3-2: Με ανατροπή από 0-2 οι Αρκάδες 

Ποδαρικό με το… δεξί στο νέο έτος έκανε ο Αστέρας. Οι Αρκάδες αν και βρέθηκαν να χάνουν από τον Άρη με 0-2 από το πρώτο κιόλας τέταρτο της μεταξύ τους συνάντησης στην Τρίπολη για την 16η αγωνιστική της Super League, τελικά πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή και πανηγύρισαν σπουδαία νίκη με 3-2 σε ένα εξαιρετικό σε εξέλιξη ματς στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Μόλις στο όγδοο λεπτό ο Άρης κέρδισε πέναλτι, όταν από σέντρα του Μορόν ο Χουχούμης πήγε να

προλάβει την μπάλα και έπεσε πάνω στον Ζαμόρα με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση και ο Μορόν έγραψε από στην άσπρη βούλα το 0-1.

Έξι λεπτά αργότερα (14’), οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν μία ακόμα ολιγωρία στα μετόπισθεν των Αρκάδων και από γύρισμα του Ζαμόρα στον Σουλεϊμάνοφ ο τελευταίος με ωραίο τελείωμα μέσα από την αντίπαλη περιοχή έγραψε και το 0-2.

Παρότι όμως στο πρώτο μισάωρο οι φιλοξενούμενοι κυριαρχούσαν στο παιχνίδι και φλέρταραν και με ένα τρίτο γκολ, εν τούτοις η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη...

Ο Αστέρας μετά τα γρήγορα γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 40’ οι Αρκάδες έχασαν μοναδική ευκαιρία για να σκοράρουν, με τον Κρέσπι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μετά από ατομική προσπάθεια και σέντρα του Καρμόνα, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έφτασαν τελικά στο 1-2 με πέναλτι του Μιριτέλο.

Το σκορ άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες για το δεύτερο ημίχρονο και με το ξεκίνημα τελικά της επανάληψης ο Αστέρας πέτυχε τελικά και το 2-2. Ο Μουνάφο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κρέσπι την κεφαλιά-πάσα για τον Μιριτέλο, ο οποίος με κεφαλιά εκτέλεσε τον Κουέστα για το 2-2. Μάλιστα, ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για οφ-σάιντ, αλλά ο Οντουμπάτζο κάλυπτε τελικά τον Αργεντινό και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Όπως αποδείχτηκε, δεν έμειναν μόνο εκεί οι παίκτες του Αστέρα, αφού με την ψυχολογία στα ύψη πέτυχαν τελικά και την μεγάλη ανατροπή στο 61’. Ο Ζουγλής εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Ζουλ, έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Μουνάφο που σε κενή εστία πέτυχε το 3-2.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης – Μουνάφο (91’ Βαλιέντε), Γκος (75’ Αλάγκμπε)– Καλτσάς, Ζουγλής (75’ Σίτο), Κρέσπι (91’ Χριστόπουλος) – Μιριτέλο (84’ Μάντζης)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (83’ Φεράρι) – Ζαν Ζιλ Εμβοντό (67’ Σαβέριο), Πάρδο (83’ Ρουπ) – Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα (53’ Τζούρασεκ), Παναγίδης (46’ Μενέντες) – Μορόν