Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Μικροκύματα: Σύγχρονο Ελληνικό Animation

Με επτά νέες ωριαίες ανθολογίες, που θα προβληθούν στην τηλεοπτική ζώνη «Μικροκύματα», συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ  (Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων) με τη Βουλή-Τηλεόραση. Οι ανθολογίες περιλαμβάνουν συνολι­κά 69 ταινίες animation μικρού μήκους από την πρόσφατη εγχώρια παραγωγή 2020-2022, βρα­βευμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι προβολές θα είναι εβδομαδιαίες και θα περιλαμβά­νουν κάθε φορά μια νέα ανθολογία, με την έναρξη να δίνεται τα μεσάνυχτα αυτής της Παρα­σκευής 22 Δεκεμβρίου.

Οι Έλληνες δημιουργοί που συμμετέχουν στις ανθολογίες εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο την ισχυρότερη σχολή της σύγχρονης ελληνικής παραγωγής κινουμένων σχεδίων, η οποία εκφράζεται με δυναμικό τρόπο πάνω στα κοινωνικά θέματα της εποχής μας,. Ταυτόχρονα, ανα­δεικνύουν τη συναισθηματική διάσταση της καθημερινότητας, αλλά και τους προβληματισμούς τους και τον τρόπο που βίωσαν, μεταξύ άλλων, την περίοδο του Covid-19.

Οι ανθολογίες, όμως, περιλαμβάνουν και ταινίες με ανάλαφρη θεματολογία, κωμικές ιστορί­ες, ευχάριστες στιγμές που χαράσσουν γέλιο στα πρόσωπα. Κάποιες από αυτές κρύβουν μια δια­κριτική σκιά, που αγγίζει την καρδιά του θεατή. Όλες μαζί αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα του σύγχρονου ελληνικού animation.

Μικροκύματα: Σύγχρονο Ελληνικό Animation

Από αυτή την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή στις 24:00 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Τηλ: 210- 3735035

Tv-epikoinonia@parliament.gr