Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το ζήτημα του χουλιγκανισμού.

  

Στο ζήτημα του χουλιγκανισμού αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκπομπή του ALPHA «Σαββατοκύριακο» και ξεκαθάρισε πως αυτή η μάστιγα θα ξεριζωθεί. Αναλυτικότερα, είπε:

«Θα ξεριζώσουμε αυτή τη μάστιγα. Ήταν μία δέσμευση που έλαβα με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, ειδικά μετά την τραγική δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη. Χαίρομαι που έγινε μια πολύ εμπεριστατωμένη δουλειά από την ΕΛ.ΑΣ. και η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της ένα πλούσιο ανακριτικό υλικό. Είμαι βέβαιος πως θα φτάσει εκεί που πρέπει, δεν είναι δουλειά δική μου αυτή, αλλά της δικαιοσύνης. Όλοι αντιλαμβάνονται πως αυτό που λέμε το εννοούμε. 

Θυμάστε όταν κλείσαμε τα γήπεδα τι ακούσαμε, τα ξανανοίξαμε με κάμερες, με ηλεκτρονικό, ατομικό εισιτήριο και με μία εικόνα διαφορετική απ' ό,τι ήταν πριν. Όταν το Κράτος θέλει, μπορεί. Ο αθλητισμός είναι γιορτή, το βλέπουμε περισσότερο στο μπάσκετ, στην Ευρωλίγκα. Αρχίζουμε να το βλέπουμε πια και στο ποδόσφαιρο, βλέπουμε οικογένειες πια στα γήπεδα. Είμαι αισιόδοξος πως θα τελειώσουμε με την μάστιγα του χουλιγκανισμού».