Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Conference League: Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ - Τα ζευγάρια των «8»

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/03/15/293765/main/conference-league-olympiacos-paok.jpg

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τη φάση των «8» του Conference League στη Νιόν. Στον δρόμο του ΠΑΟΚ θα βρεθεί η Κλαμπ Μπριζ, ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 11 Απριλίου και οι ρεβάνς μια εβδομάδα μετά.

O ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Κλαμπ Μπριζ σε διπλές αναμετρήσεις, με το πρώτο παιχνίδι να είναι στο Βέλγιο. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί στη φάση των ομίλων του Europa League την σεζόν 2010/11, όπου και τα δύο ματς είχαν λήξει ισόπαλα με 1-1. Ο νικητής του ζευγαριού θα βρει στον δρόμο του είτε την Φιορεντίνα, είτε την Βικτόρια Πλζεν.

Aπό την άλλη, ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Φενέρμπαχτσε και η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Οι δύο ομάδες έχουν πρόσφατη προϊστορία, καθώς είχαν συναντηθεί στους ομίλους του Europa League την σεζόν 2021/22, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν 3-0 στην Τουρκία και 1-0 στο Φάληρο. Ο νικητής του ζευγαριού θα βρει στον δρόμο του είτε την Άστον Βίλα, είτε την Λιλ.

Τα ζευγάρια των «8» του Conference League:

Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε

Άστον Βίλα - Λιλ

Βικτόρια Πλζεν - Φιορεντίνα

Πέρα από τα ζευγάρια, οι ομάδες έμαθαν το μονοπάτι τους μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Αθήνα και την OPAP Arena στις 29 Μαΐου.

Στις 2 Μαΐου θα διεξαχθούν οι πρώτοι ημιτελικοί, ενώ στις 9 Μαΐου οι ρεβάνς.

Οι πιθανές διασταυρώσεις στα ημιτελικά:

2 Μαΐου

Άστον Βίλα/Λιλ - Ολυμπιακός/Φενέρμπαχτσε
Φιορέντινα/Πλζεν - Μπριζ/ΠΑΟΚ

9 Μαΐου

Ολυμπιακός/Φενέρμπαχτσε - Άστον Βίλα/Λιλ
Μπριζ/ΠΑΟΚ - Φιορέντινα/Πλζεν