Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

H ΟΝΝΕΔ γράφει ιστορία για 50 χρόνια – Αγώνες, διεκδικήσεις και όραμα σε μισό αιώνα πρωτοπορίας

 oned_4 

50 χρόνια συμπληρώνονται από την 17η Οκτωβρίου του 1974, ημερομηνία ίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, με τη φετινή επέτειο να είναι αφιερωμένη στην μνήμη του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Λάρισας και πρώην γραμματέα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΤΕΙ Αντώνη Μαγγλάρη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από την ζωή.

Σχεδόν μισός αιώνας ιστορίας, λοιπόν, για τη μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της Ελλάδας. 49 χρόνια από την ημέρα που μια παρέα νέων ενώθηκε για να δώσει σάρκα και οστά στο όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με χιλιάδες νέους να δίνουν πολιτικές μάχες μέσα στην κοινωνία, τα πανεπιστήμια και τους χώρους εργασίας, πιστεύοντας στις φιλελεύθερες ιδέες και τις αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει πολλά στη Νεολαία της, που ύψωσε ψηλά τη σημαία στις νίκες, αλλά κυρίως στις δύσκολες συγκυρίες από το 1974 έως σήμερα. Άλλωστε, η γαλάζια νεολαία αποτέλεσε το μεγαλύτερο «φυτώριο» πολιτικών στελεχών που φόρεσαν τη «βαριά φανέλα» και σήμερα υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης στην κεντρική πολιτική, την Αυτοδιοίκηση, τους Επιστημονικούς και Παραγωγικούς Φορείς της χώρας, ενώ πολλοί παλαιοί ΟΝΝΕΔίτες που φόρεσαν τη βαριά φανέλα της Οργάνωσης διαπρέπουν στον επαγγελματικό στίβο.   

Ο πρόεδρος της «γαλάζιας νεολαίας» Ορφέας Γεωργίου με δήλωσή του με αφορμή την 50η επέτειο από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η Οργάνωσή μας, έχει επιδείξει διαχρονικά συνέπεια και ακεραιότητα, τασσόμενη πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Στην κοινωνία μας, αλλά και στο ακαδημαϊκό περιβάλλον μέσω της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ΟΝΝΕΔ ήταν πάντα πρωτοπόρα, εκφράζοντας με σθένος τις πεποιθήσεις της και υποστηρίζοντας αναμφίβολα τις μεγάλες εθνικές αποφάσεις. Η πλούσια ιστορία, οι αξίες και τα ιδανικά της ΟΝΝΕΔ μας γεμίζουν υπερηφάνεια, σεβασμό για τις γενιές που πέρασαν και μας άφησαν μια σπουδαία κληρονομιά, αλλά ταυτόχρονα ευθύνη για τις γενιές που έρχονται».