Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Μητσοτάκης στη Ρηγίλλης: Να χαρίσουμε στη ΝΔ τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες

 kmitsotakis-m4 

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο street πάρτι της ΝΔ, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ομιλία για τον εορτασμό 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Στην ιστορική της έδρα, στην οδό Ρηγίλλης επέστρεψε η Νέα Δημοκρατία για τη συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής.

Ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία για τα γενέθλια της γαλάζιας παράταξης, μπροστά από το νεοκλασικό κτίριο που επί δεκαετίες φιλοξένησε τα γραφεία της ΝΔ.



«Τα γενέθλια της ΝΔ δεν γινόταν να τιμήσουμε παρά μόνο εδώ. Στη Ρηγίλλης 18 που επέλεξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και συνδέθηκαν με την ιστορία της Ελλάδας» ανέφερε ο κυριάκος Μητσοτάκης όταν ανέβηκε στο βήμα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη σημερινή θέση της Ελλάδος, που πλέον, όπως είπε, φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της ανάπτυξης στην Ευρωπαική Ένωση, ενώ τόνισε ότι ο Οδικός Χάρτης για την Ελλάδα του 2027 έχει στον πυρήνα της μία χώρα με ανάπτυξη 3%, με πληθωρισμό 2%, με ανεργία 8%, με μέσο μισθό τα 1.500 ευρώ και με βασικό τα 950 ευρώ.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στην επιλογή να πραγματοποιηθεί η αποψινή εκδήλωση στα ιστορικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Ρηγίλλης. «Η επιλογή του ιστορικού κτιρίου της Ρηγίλλης δεν έγινε τυχαία: στα γραφεία αυτά ξετυλίχτηκαν χαρούμενες, αλλά και στενάχωρες στιγμές της κομματικής ζωής, ωστόσο αυτές οι στιγμές δεν βρήκαν ποτέ τους Νεοδημοκράτες υποταγμένους ή παραιτημένους. Η Νέα Δημοκρατία μπόρεσε να μετουσιώσει την κάθε εμπειρία σε νέα αφετηρία και γι’ αυτό και αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική της Μεταπολίτευσης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε όλα τα απλά κομματικά μέλη και αναφέρθηκε στις βασικές αρχές της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός έκανε ονομαστική αναφορά σε όλους ανεξαιρέτως τους προέδρους της παράταξης και απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του κόμματος τους είπε «σας ζητώ σήμερα να τιμήσουμε όλους τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, παρόντες και απόντες».