Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Γαλάζιος θρίαμβος από τον Πτωχό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Μεγάλη νίκη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πέτυχε ο «γαλάζιος» υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός με 52,7% έναντι του Πέτρου Τατούλη που συγκέντρωσε 47,3%. Ο κ. Πτωχός σε σχέση με την πρώτη Κυριακή ενίσχυσε τις δυνάμεις του κατά 10%, ενώ η αντισυσπείρωση υπέρ του κ. Τατούλη δεν ήταν αρκετή για να γίνει η ανατροπή. Αλλωστε ο κ. Πτωχός ήταν μια ανάσα από την εκλογή και στον πρώτο γύρο.

Καθοριστικό για τη νίκη ήταν το αποτέλεσμα στη Μεσσηνία, όπου ο νέος περιφερειάρχης έλαβε 60% έναντι 40% του συνυποψηφίου του. Σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά η εκστρατεία που διεξήγαγε υπέρ του νέου υποψηφίου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στην Κορινθία, ο Δ. Πτωχός έλαβε 51,2% έναντι 48,8% του Π. Τατούλη, ο οποίος κέρδισε μόνο στον τόπο καταγωγής του την Αρκαδία με 62,5% έναντι 37,5%.

Η επιλογή Πτωχού που έγινε πριν από τρεις μήνες αποδείχθηκε απολύτως επιτυχής για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ και ο απερχόμενος περιφερειάρχης κ. Νίκας συστρατεύθηκε από την πρώτη στιγμή με τον Δ. Πτωχό για να μείνει «γαλάζια» η περιφέρεια.

Πλέον, ο κ. Πτωχός στο νέο περιφερειακό συμβούλιο θα διαθέτει 27 έδρες έναντι 11 του κ. Τατούλη, ενώ οι υπόλοιπες κατανεμήθηκαν από την πρώτη Κυριακή στους υπόλοιπους συνδυασμούς. «Θα είμαστε πάντα ομάδα, μαζί θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά» είπε ο κ. Πτωχός ευχαριστώντας τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, ενώ δίπλα του ήταν ο κ. Σαμαράς.