Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 16/10-22/10 2023

 


Φελίνι για Πάντα!

Δευτέρα, 16/10 στις 23:00

Ντοκιμαντέρ του Eugenio Cappuccio για τον σπουδαίο Ιταλό σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι με σπάνιο αρχειακό υλικό.  Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι ένα βιογραφικό ταξίδι στο μαγικό και τεράστιο σινεμά και κόσμο του Φεντερί­κο Φελίνι, από την αρχή της καριέρας του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Βελάσκεθ και η Σκιά της Ζωής (3/4)

Τρίτη 17/10 στις 23:00

Σειρά ντοκιμαντέρ 4 ωριαίων επεισοδίων με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Ισπανού ζωγράφου Ντιέγκο Βελάσκεθ.

Αμαρτωλές Γυναίκες

Τετάρτη, 18/10 στις 24:00

Ταινία σε σκηνοθεσία του Λιούις Μάιλστοουν με τους Μπάρμπαρα Στάνγουικ, Βαν Χέφλιν, Κερκ Ντάγκλας, Λίζαμπεθ Σκοτ (ΗΠΑ 1946). Μία αδίστακτη κληρονόμος παντρεύεται τον παιδικό της φίλο, έναν φιλόδοξο εισαγ­γελέα, που είναι ο μόνος επιζών μάρτυρας του φόνου της πλούσιας θείας της, δεκαεπτά χρόνια νωρίτερα.

Ληστεία στην Αθήνα

Παρασκευή, 20/10 στις 22:00

Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Σερντάρη με τους Ανέστη Βλάχο, Χρήστο Τσάγκα, Γιώργο Καλα­τζή, Δήμο Σταρένιο (1969). Τρεις νέοι έχουν αποφασίσει να ληστέψουν το χρηματοκιβώτιο του κτηματομεσίτη Θωμά Χρηστίδη, του οποίου το γραφείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρώτος, ο Ντίνος, είναι υπάλληλος του Χρηστίδη, ο μικρός αδελφός του, ο Σταύρος, δουλεύ­ει σαν πλασιέ βιβλίων και ο φίλος τους, ο Μιχάλης, είναι οδηγός πειρατικού ταξί.

Αντέχοντας στον Χρόνο

Σάββατο, 21/10 στις 18:00

Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 21/10 στις 19:00

Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Οι Άθλιοι (3/8)

Σάββατο, 21/10 στις 22:00

Τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκώ. Στις αρχές του 19ου αιώνα στη Γαλλία, ο Γιάννης Αγιάννης, που είχε φυλακιστεί για μια σειρά κλοπών που είχε διαπράξει προκειμένου να επιβιώ­σει, αποφυλακίζεται σε ηλικία 46 ετών και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Ξεκινάει έτσι ένα επικό τα­ξίδι προς την αποδοχή, την αγάπη και τη λύτρωση, με φόντο τη μετα-Ναπολεώντεια Γαλλία και κάτω από το άγρυπνο  βλέμμα του επίμονου διώκτη του Ιαβέρη.

Ο Γιος του Σαούλ

Σάββατο, 21/10 στις 23:00

Ταινία σε σκηνοθεσία του Λάζλο Νέμες με τους Γκέζα Ρέριγκ, Λαβέντε Μόλναρ, Ουρς Ρεχν (2015). Ένας Ούγ­γρος εβραϊκής καταγωγής, κρατούμενος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας, προσπαθεί να δώσει σε ένα νεκρό αγόρι μια πρέπουσα ταφή, σύμφωνη με τα εβραϊκά έθιμα. Μέγα Βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ρουά Ματ

Κυριακή, 22/10 στις 17:30

Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Πιερ-Φρανσουά Μαρτίν-Λαβάλ (Γαλλία 2019). Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Φαχίμ, ενός παιδιού που μαθαίνει να ζει χω­ρίς τους γονείς του, μακριά από την πατρίδα του, τις ρί­ζες και τη μητρική του γλώσσα. Με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, ο Φαχίμ γνωρίζει τον Σιλβάν, έναν κορυ­φαίο Γάλλο προπονητή του σκάκι, που τον διδάσκει και του δίνει σκοπό στη ζωή του. Ο Φαχίμ παλεύει με θάρ­ρος για να ξεπεράσει τα εμπόδια και τελικά καταφέρνει να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή  Γαλλίας.

 Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.


Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία