Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Ήλιδας ( Αμαλιάδα): Σαρωτική νίκη για το νέο δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο

 Δήμος Ήλιδας: Σαρωτική νίκη για το νέο δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο

Στο «τιμόνι» του δήμου Ήλιδας επέστρεψε έπειτα από τέσσερα χρόνια, ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, καθώς στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών επικράτησε με το εντυπωσιακό 63,75% επί του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος έμεινε στο 36,25%, παρότι στον α΄ γύρο είχε πάρει διαφορά 9 μονάδων. Ο νέος δήμαρχος, πέτυχε τη

μέγιστη δυνατή συσπείρωση, καθώς «άγγιξε» τον διπλασιασμό των ψήφων του, αφού από τις 5.073 του α’ γύρου έφτασε στις 9.187, απόρροια σε μεγάλο βαθμό της στήριξης από τον Ανδρέα Παπαδάκο, που είχε πάρει 26,19%.

Η αποχή των ψηφοφόρων του δήμου Ήλιδας ήταν υψηλή καθώς η συμμετοχή έφτασε στο 45%.

Στο «στρατόπεδο» του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου επικρατούσε από νωρίς το απόγευμα συγκρατημένη αισιοδοξία και μόλις άρχισε η ενσωμάτωση των πρώτων αποτελεσμάτων, τα χαμόγελα πολλαπλασιάστηκαν.

Λίγο πριν από τις 8μ.μ., όλα είχαν πια ξεκαθαρίσει και απέμενε μόνο ο προσδιορισμός του εύρους της νίκης, ενώ οι πρώτοι πανηγυρισμοί ήταν ήδη γεγονός.

Μέσα σε λίγα λεπτά, εκατοντάδες πολιτών κατέκλυσαν το εκλογικό κέντρο και τους γύρω δρόμους, για να πανηγυρίσουν την εκλογική επιτυχία, υπό τη συνοδεία συνθημάτων και τραγουδιών.

Εμφανώς χαρούμενος και συγκινημένος, ο νέος δήμαρχος Ήλιδας ευχαρίστησε τον κόσμο και τον Ανδρέα Παπαδάκο ξεχωριστά, κάνοντας λόγο για νέα αρχή στον τόπο.

«Συγχαρητήρια στην παράταξή μας και στην παράταξη ΗΛΙΔΑ 36. Συγχαρητήρια στον φίλο μου Ανδρέα Παπαδάκο. Απόψε έπεσε το καθεστώς Λυμπέρη! Ξεκινά μια καινούργια μέρα. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι μαζί θα φτιάξουμε από την αρχή τον δήμο.. Εγώ και ο Αντρέας θα δώσουμε τα πάντα για τον δήμο μας» δήλωσε.