Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ - 26 χρόνια και μία ημέρα μετά τον θάνατο του γιου του και της πριγκίπισσας Νταϊάνα

  

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο δισεκατομυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, 26 χρόνια και μία ημέρα μετά τον θάνατο του γιου, Ντόντι, ο οποίος έχασε τη ζωή του του μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, ήταν Αιγύπτιος επιχειρηματίας, του οποίου η κατοικία και οι κύριες επιχειρηματικές επιδιώξεις ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Τα επιχειρηματικά του συμφέροντα περιλάμβαναν την ιδιοκτησία του Hôtel Ritz Paris και παλαιότερα του πολυκαταστήματος Harrods και της Fulham F.C., αμφότερα στο Λονδίνο. Από το 2023, η περιουσία του εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κατατάσσοντας τον πλούτο του στο νούμερο 1.493 στον κόσμο.

Ήταν παντρεμένος με τη Σαμίρα Κασόγκι από το 1953 έως το 1956 και είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον Ντόντι.

Οι περισσότεροι Βρετανοί, όπως επισημαίνει δημοσίευμα της Daily Mail τον ξέρουν καλύτερα από την διαρκή του αναζήτηση για απαντήσεις για τον θάνατο του γιου του Ντόντι, ο οποίος σκοτώθηκε στις 31 Αυγούστου 1997 σε τροχαίο μαζί με την Νταϊάνα, 26 χρόνια και μία μέρα πριν τον θάνατό του.