Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-0: Τον εκτέλεσε ο Αμπάντα στο 95’ / Άρης – Αστέρας Τρίπολης 3-2: «Έσπασε το ρόδι» στο ντεμπούτο του Μάντζιου

 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-0: Τον εκτέλεσε ο Αμπάντα στο 95’ 

Τεράστια νίκη για τον ΟΦΗ επί του ΠΑΟΚ με 1-0. Η ομάδα του Ηρακλείου μετά τον Άρη, κέρδισε στην έδρα της και τον ΠΑΟΚ που γνώρισε την πρώτη του ήττα τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το χρυσό γκολ ο Αμπάντα στο 95ο λεπτό, με τον β’ βοηθό αρχικά να ακυρώνει το γκολ για οφ σάιντ αλλά ο άσος του ΟΦΗ καλυπτόταν καθαρά και φυσικά ο Διαμαντόπουλος έδειξε σέντρα. 


Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ είχε τις καλύτερες στιγμές για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο 20λεπτο με σουτ των Μεγιάδο, Μπάκιτς. Ο ΠΑΟΚ με αλλαγές στη σύνθεσή του και τον Κωνσταντέλια σε κεντρικό ρόλο πίσω από τον Τόμας δεν λειτούργησε καλά. Τα λάθη ήταν αρκετά στη μεσαία γραμμή και δεν είχαν οι φιλοξενούμενοι καθαρό μυαλό για να βγουν μπροστά, απέναντι σε έναν ΟΦΗ που είχε κοντά τις γραμμές, δεν έκανε λάθη και κράτησε εύκολα το μηδέν.

Στο β’ ημίχρονο ο Λουτσέσκου πήγε τον Μουργκ πίσω από τον Τόμας και άφησε στα άκρα τους Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς. Λειτούργησε καλύτερα ο ΠΑΟΚ αλλά και πάλι δεν μπορούσε να φτάσει με μεγάλες αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Ο ΟΦΗ δεν είχε τη φρεσκάδα και την ενέργεια του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Νταμπράουσκας φρέσκαρε την επίθεσή του, ο Λουτσέσκου απάντησε με αλλαγές προσώπων και από τη στιγμή που δεν είδε κάτι να αλλάζει, πέρασε στον αγώνα τον Τζίμα και ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα παίζοντας με Σαμάτα, Τζίμα στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι που στο α’ μέρος είχαν τις στιγμές τους, στην επανάληψη αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, σε ένα αγώνα με αρκετές διακοπές, ένταση και λίγο μπάλα. Οι αλλαγές του Νταμπράουσκας βοήθησαν και έδωσαν ενέργεια στον ΟΦΗ, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που μετά τις κινήσεις του Λουτσέσκου και το 4-4-2 ήταν χειρότερος.

Μάλιστα ο Αμπάντα (είχε περάσει στο ματς στο 73’) ήταν αυτός που στο 95’ χάρισε τη σπουδαία νίκη στον ΟΦΗ επί του ΠΑΟΚ με 1-0. 

 ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος – Καρώ (81’ λ. τρ. Λαμπρόπουλος), Πασαλίδης, Βούρος – Λάρσον, Γκαγιέγκος (81’ Νέιρα), Μεγιάδο, Μπάκιτς (73’ λ. τρ, Αμπάντα), Θοράρινσον – Ριέρα (65’ Τοράλ), Φελίπε (65’ Ντίκο)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Κεντζιόρα (76’ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (66’ Μπάμπα) – Οζντόεφ, Σβαμπ (66’ Μεϊτέ) – Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς Α., Μουργκ (76’ Τζίμας) – Τόμας (66’ Σαμάτα) 

========

 Άρης – Αστέρας Τρίπολης 3-2: «Έσπασε το ρόδι» στο ντεμπούτο του Μάντζιου

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η νέα θητεία του Άκη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία του Άρη.

Στο ντεμπούτο του 53χρονου προπονητή στον πάγκο των «κίτρινων», η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε 3-2 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και εξασφάλισε έτσι τους πρώτους της πόντους στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Άρης, που προερχόταν από δύο ήττες στα προηγούμενα παιχνίδια του, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον Αστέρα, ο οποίος προσπαθούσε να κάνει τη… ζημιά στον αντίπαλό του κυρίως με αντεπιθέσεις.

Στο 16’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν τελικά το σκορ με τον Ζαμόρα (1-0), ο οποίος βρήκε δίχτυα στο πρώτο του ματς στο βασικό σχήμα, ωστόσο τα χαμόγελα στο «στρατόπεδο» της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν κράτησαν πολύ.

Στο 28’ από λάθος του Φεράρι, ο Κρέσπι έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Μπαρτόλο, με τον Αργεντινό να κάνει το δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι για το 1-1 του Αστέρα και να σκοράρει έτσι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην κατηγορία.

Στην επανάληψη ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του με την ελπίδα να φτάσει στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματα και πίεσε τον Αστέρα, που ήταν καλά στημένος στην άμυνα. Στο 61’ η υπεροχή των γηπεδούχων απέδωσε τελικά «καρπούς», με τον Μορόν να γράφει το 2-1 από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ρουπ, ενώ στο 82’ ήρθε και το 3-1 με τον Φαμπιάνο να σκοράρει με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μορόν από μαρκάρισμα του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου.

Ο Αστέρας όμως δεν κατέθεσε τα… όπλα και στο 85’ μείωσε σε 3-2 με τον Μάντζη, ο οποίος είχε μπει στο ματς μόλις δύο λεπτά αργότερα ως αλλαγή. Ως το φινάλε όμως, οι γηπεδούχοι διασφάλισαν το υπέρ τους σκορ και πανηγύρισαν τελικά το τρίποντο. 

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα - Μοντόγια, Μπράμπετς, Φεράρι, Φαμπιάνο – Νταρίντα (95’ Πάβισιτς), Ντουκουρέ, Ρουπ (76’ Τζούρασεκ) – Ζαμόρα (76’ Μενέντες), Κάρλσον (76’ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Γκαρθία (73’ Καρμόνα), Καστάνιο, Πίτσου (83’ Χριστόπουλος), Άλβαρες – Μουνάφο (46’ Σουρλής), Αλάγκμπε – Κρέσπι (83’ Μάντζης), Μπαρτόλο, Σίτο (73’ Καλτσάς) – Μιριτέλο.