Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Conference League: Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στην κλήρωση της Παρασκευής

 Conference League: Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην κλήρωση της Παρασκευής

Διπλή ελληνική παρουσία στην Ευρώπη θα έχουμε τον Μάρτιο με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ είχε εξασφαλίσει από τα μέσα Δεκεμβρίου την παρουσία του στην σημερινή κλήρωση (23/2, 14:00) ως πρώτος του ομίλου και θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών αλλά όχι υποψήφιος αντίπαλος του Ολυμπιακού καθώς μέχρι και στη φάση των 16 υπάρχει ο περιορισμός της UEFA που δεν επιτρέπει να βρίσκονται αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα.
Έτσι οι επτά (7) ομάδες με τις οποίες μπορεί να κληρωθεί ο  Ολυμπιακός από το γκρουπ των ισχυρών, όπου φυσικά έχει πολύ πιο δυνατούς αντιπάλους καθώς θα αντιμετωπίσει μια εκ των: Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα,Φενέρμπαχτσε. 
Επτά είναι αντιστοίχως και οι  ομάδες με τις οποίες μπορεί να κληρωθεί ο Δικέφαλος από το γκρουπ των ανίσχυρων είναι οι: Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), Σερβέτ (Ελβετία), Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία), Άγιαξ (Ολλανδία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία), Μόλντε (Νορβηγία), Άιντραχτ (Γερμανία) ή Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (Βέλγιο). 
Οι πρώτοι αγώνες για τη φάση των 16 θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου με τον ΠΑΟΚ να είναι φιλοξενούμενος και τον Ολυμπιακό γηπεδούχος , ενώ οι δεύτερες αναμετρήσεις θα γίνουν στις 14 Μαρτίου σε Τούμπα και στην έδρα του αντιπάλου του Ολυμπιακού.