Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Η ατζέντα ιδεών και θέσεων του Κασσελάκη δεν αφορά ούτε το… 3% της κοινωνίας

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2024/02/Screenshot-2024-02-23-at-10.42.23-AM-600x303.png 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη 

Η συμπεριφορική… λατρεία προς τον εαυτό του, που επέλεξε ο Στέφανος Κασσελάκης ως σκηνική συμπεριφορά, στην ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύει επαρκώς το κεντρικό πρόβλημά του.

Ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να κατανοήσει την ελληνική πραγματικότητα. Δυσκολεύεται να καταλάβει. Και έχει μετατοπιστεί στην επικίνδυνη κατάσταση της…

αυτοεπιβεβαίωσης, με την οποία δεν συμφωνεί η πλειοψηφία όσων βρίσκονται γύρω του. Εντός του κόμματος αλλά και σε επίπεδο “μεγάλης κοινωνίας”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μας έχει δώσει δείγμα γραφής εδώ και έξι μήνες. Μονάχα τον νόμο περί των ομοφυλοφίλων υπερασπίστηκε με πάθος, και έθεσε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Τα πραγματικά και επείγοντα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, είτε τα αγνόησε, είτε τα υποτίμησε, είτε τα ανέδειξε με… selfies, όπως με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τα τρακτέρ των αγροτών. Και μετά… τα ξέχασε.

Αυτό είναι το θεμελιώδες πρόβλημα του Στέφανου Κασσελάκη ως… λάθους. Η ατζέντα ιδεών και θέσεων που πιστεύει και προβάλλει, δεν αφορά ούτε το… 3% της ελληνικής κοινωνίας, για να θυμηθούμε το ποσοστό-φετίχ των εκλογικών επιδόσεων του συγκεκριμένου χώρου στο παρελθόν.

Με τον Αλέξη Τσίπρα να μην έχει πλέον δεσμό με το “κόμμα Κασσελάκη”, το προσωποπαγές κόμμα που θα διαμορφώσει ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια διαφαινόμενα πανηγυρική επανεκλογή του, θα έχει την απήχηση των προσωπικών ιδεών του.

Ούτε… 3%.

ysterografa.gr