Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Conference League: Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ του ΠΑΟΚ στους «16»

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/02/23/290688/main/OLYMPIACOSFC.jpg 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε και στην Ουγγαρία της Φερεντσβάρος με 1-0 και έτσι πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στη φάση των «16» του Conference League.

Εκεί η ομάδα του Πειραιά θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, έτσι όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε δια χειρός του Κώστα Κατσουράνη. Ο πρώτος αγώνας του ζευγαριού θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αντίστοιχα ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Πέμπτη 14 Μαρτίου στην ουδέτερη έδρα που θα χρησιμοποιήσουν οι Ισραηλινοί. Οι ώρες των δύο αναμετρήσεων θα ανακοινωθούν αργότερα από την UEFA

Η Μακάμπι την περασμένη σεζόν τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα του Ισραήλ όμως τη φετινή σεζόν βρίσκεται στην κορυφή με την έτερη εκπρόσωπο του Ισραήλ στο Conference League, Μακάμπι Χάιφα. Σε 12 αγώνες έχει συγκεντρώσει 49 βαθμούς έχοντας 15 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. 

Προπονητής της ομάδας είναι ο γνωστός Ρόμπιν Κιν που διανύει την πρώτη του σεζόν στο Τελ Αβίβ έχοντας αναλάβει τον περασμένο Ιούλιο. Κορυφαίος της παίκτης είναι Ζάχαβι που είχε απασχολήσει τα προηγούμενα καλοκαίρια τον Ολυμπιακό. Ο Ισραηλινός φορ μπαίνει στο 36ο έτος της ηλικίας του έχοντας μια πολύ παραγωγική σεζόν έχοντας 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, τα 10 από τα οποία έχει σημειώσει στο Conference League. 

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό του και έτσι πέρασε απευθείας στη φάση των «16» του Conference League.

Ύστερα από την κλήρωση που έγινε, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο πρώτος αγώνας του ζευγαριού θα διεξαχθεί στην Κροατία την Πέμπτη 7 Μαρτίου και αντίστοιχα ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στην Τούμπα την Πέμπτη 14 Μαρτίου.  

Aναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Conference League:

Σερβέτ - Βικτόρια Πλζεν

Άγιαξ - Άστον Βίλα

Μόλντε - Κλαμπ Μπριζ

Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Φενέρμπαχτσε

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ

Στουρμ Γκρατς - Λιλ

Μακάμπι Χάιφα - Φιορεντίνα

Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ