Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Eurovision 2024 | Ψηλά τον πήχυ έχουν θέσει οι Γάλλοι για το διαγωνισμό, μετά και τη νίκη τους στη Junior Eurovision! “Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, θέλουμε να κερδίσουμε τη Eurovision”!

 

Την Κυριακή, λίγο μετά τη νίκη της Zoé Clauzure στη Junior Eurovision 2023, ο Stéphane Sitbon-Gomez, Διευθυντής προγραμμάτων στη France Télévisions, μίλησε στο “20 Minutes” για τη διοργάνωση της Junior Eurovision του 2024 αλλά και τη στρατηγική γύρω από τον Slimane για τη Eurovision στο Μάλμε. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου του Palais Nikaïa μετά τον τελικό της Eurovision Junior:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά η Zoe είναι αυτή που πρέπει να συγχαρούμε πραγματικά. Δημιούργησε κάτι το μοναδικό, γύρω από την κινητοποίηση κατά του σχολικού εκφοβισμού που είναι και το θέμα του τραγουδιού της και όσοι ήταν στην αίθουσα ένιωσαν τη θέρμη που προκάλεσε αυτός ο τίτλος που ξεπερνά ακόμη και την Junior Eurovision. Μπράβο της, είναι ένα πραγματικό καλλιτεχνικό ταλέντο!

Stéphane Sitbon-Gomez – Διευθυντής προγραμμάτων στη France Télévisions

Αναφορικά με τη διοργάνωση του 22ου διαγωνισμού της Junior Eurovision και τη πιθανότητα ανάληψης της διοργάνωσης από τη Γαλλία ο Stéphane Sitbon-Gomez δήλωσε:

Όσον αφορά τη Eurovision Junior, πρώτα θα γιορτάσουμε τη νίκη. Στη συνέχεια, θα συζητήσουμε, όπως κάναμε κάθε φορά, με την EBU, για να πάρουμε την καλύτερη απόφαση. Υπάρχουν πολλές χώρες που θέλουν να διοργανώσουν το διαγωνισμό και δεν θέλουμε να υπάρχει ένα Γαλλικό μονοπώλιο στη Junior Eurovision. Σήμερα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για όσα μπορέσαμε να βιώσουμε σήμερα. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη.

Stéphane Sitbon-Gomez – Διευθυντής προγραμμάτων στη France Télévisions

Άμεση ήταν και η απάντηση στις κακές γλώσσες που θέλουν τη Γαλλία και τη Γαλλική τηλεόραση να μη θέλει τη νίκη στους διαγωνισμούς (Eurovision και Junior Eurovision) για να μην αναλαμβάνουν τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.

Μόλις αποδείξαμε ότι μας αρέσει να κερδίζουμε και μάλιστα ότι μας αρέσει να διοργανώνουμε. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες, στην παραγωγή, στα στούντιο France Télévisions, στη Γαλλική αντιπροσωπεία, γιατί είναι εξαντλητικό να οργανώνεις ένα τέτοιο σόου. Το δημαρχείο της Νίκαιας μας έδωσε μια θαυμάσια χείρα βοηθείας. Είμαστε ευτυχείς, περήφανοι για τη διοργάνωση. Αποδείξαμε ότι ξέρουμε πώς να διοργανώνουμε τα πιο όμορφα σόου! Τώρα το όνειρό μας είναι να διοργανώσουμε τη Eurovision, να κερδίσουμε την άνοιξη και το 2025 ο διαγωνισμός να γίνει στη Γαλλία.

Stéphane Sitbon-Gomez – Διευθυντής προγραμμάτων στη France Télévisions

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με την κουβέντα φυσικά να καταλήγει στον επόμενο εκπρόσωπο της Γαλλίας, τον Slimane:

Κάναμε μια πολύ ισχυρή επιλογή γύρω από έναν γνωστό και αναγνωρισμένο καλλιτέχνη (aka Slimane), ο οποίος έχει απίστευτο ταλέντο και είναι ικανός να κινητοποιήσει τον κόσμο, πέραν του Γαλλικού κοινού. Έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε του χρόνου. Δεν είναι μυστικό, το ονειρευόμαστε εδώ και αρκετό καιρό. Με την Barbara Pravi (το 2021), φτάσαμε πολύ κοντά (κατέλαβε τη 2η θέση)! Τώρα πρέπει να κάνουμε το τελευταίο βήμα. Πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η πρόκληση δεν είναι μόνο να κατακτήσουμε το Gαλλικό κοινό, αλλά να κάνουμε το κοινό σε όλη την Ευρώπη να ονειρευτεί, και αυτό χρειάζεται χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να βγάλουμε το τραγούδι μας τόσο νωρίς. , Πιστεύω ότι η στρατηγική αυτή θα είναι νικηφόρα.

Stéphane Sitbon-Gomez – Διευθυντής προγραμμάτων στη France Télévisions

ΠΗΓΗ: gpstomusic.gr