Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Στη Νέα Ερυθραία σήμερα η κηδεία της Δέσποινας Παπαδοπούλου

 

 

Στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας θα ενταφιαστεί η σύζυγος του πρώην δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, Δέσποινα, η οποία πέθανε σε ηλικία 93 ετών το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια της Δέσποινας Παπαδοπούλου αποφάσισε η εξόδιος ακολουθία να τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα Κηφισάς και ο ενταφιασμός να γίνει στο νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας και όχι στο Ά Νεκροταφείο όπου βρίσκεται ενταφιασμένος ο σύζυγός της, Γεώργιος Παπαδόπουλος για να αποφευχθεί συγκέντρωση νοσταλγών της επταετίας, όπως είχε συμβεί στην κηδεία του δικτάτορα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Δέσποινα Παπαδοπούλου είχε εισαχθεί και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» με το πατρικό της όνομα (Γάσπαρη), αλλά και μέχρι και αυτή την ώρα έχουν κρατηθεί χαμηλοί τόνοι για την κηδεία. 

Η Δέσποινα Παπαδόπουλου η οποία πέθανε από σηπτικό σοκ, κλείνει ένα κεφάλαιο, καθώς ήταν μια από τους πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος του 1967 και των όσων συνέβησαν στη δικτατορία και μια από τις λίγες πηγές της άλλης πλευράς της ιστορίας- που, όποτε έβρισκε ευκαιρία την περιέγραφε, με τη δική της οπτική.