Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Οι αλλοι αγώνες

Ατρόμητος- Παναθηναϊκός 0-2: Φώτης... λαμπρός τον οδηγεί!

Με νίκη ολοκλήρωσε ο Άρης τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην κανονική περίοδο της Super League, πριν ξεκινήσει την πορεία του στα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Οι «κίτρινοι» γύρισαν «σελίδα» μετά την ήττα από τη Λαμία (2-1) και κέρδισαν με ανατροπή 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αντίθετα, η ομάδα της Ηπείρου έφτασε αισίως τα 9 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη στην κατηγορία και πλέ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόλμαν): Γιαννιώτης- Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ- Έντερ, Κούεν (79’ Φριντζόνσον), Καμαρά-, Τζαβίδας (46’ Κιάρτανσον), Ρομπάιγ (71’ Τζοβάρας), Κλωναρίδης (71’ Ροτάριου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Μάγκνουσον, Σάρλια (λ.τ. Πούγγουρας), Κώτσιρας, Χουάνκαρ (76’ Πούχατς) - Ρούμπεν (75’ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Κλεϊνχέισλερ (68’ Τσέριν) - Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης (76’ Βέρμπιτς)

ον θα μετάσχει στα πλέι-άουτ, όπου θα διεκδικήσει την παραμονή της. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπιασε στον... ύπνο τον Άρη στο ξεκίνημα της συνάντησης και με μία έξοχη αντεπίθεση μόλις στο έβδομο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το γκολ που πέτυχε ο Λιάσος. Η συνέχεια βέβαια, δεν ήταν ανάλογη για τους φιλοξενούμενους, καθώς επέλεξαν τη μαζική άμυνα για να διασφαλίσουν το υπέρ τους σκορ, που εκ του αποτελέσματος δεν τους δικαίωσε.

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και έκλεισε την αντίπαλό του στα καρέ της, ώσπου δικαιώθηκε τελικά στο 26’ φτάνοντας στην ισοφάριση. Ο Πάλμα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Νταρίντα με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 1-1. Το τέρμα αυτό έδωσε πνοή στους «κίτρινους» που επιδίωξαν εν συνεχεία να πετύχουν και την ανατροπή και τα κατάφεραν τελικά λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (43’) με τον Ματέο Γκαρσία να γράφει με κεφαλιά το 2-1.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 58’ ήρθε και το 3-1 των γηπεδούχων με το γκολ του Καμαρά από κάθετη του Καμάτσο, με το οποίο οι «κίτρινοι» ουσιαστικά «καθάρισαν» και το τρίποντο. Άλλωστε, ως το φινάλε της συνάντησης, παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες το σκορ παρέμεινε ανέπαφο.

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (76’ Μαζικού), Ντουκουρέ (89' Σγούρος), Νταρίντα, Πάλμα (89' Νταμπό), Ματέο Γκαρσία, Καμάτσο (76’ Ιτούρμπε), Καμαρά (89' Γκρέι)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώντας, Σόρια, Eραμούσπε (75’ Μπορταγκαράι), Μπακαδήμας, Ράντου, Μπιλμπάο, Τζίμας (81’ Σταματελόπουλος), Ριένστρα (90' Κύρκος), Λιάσος, Μορέιρα, Μπάλαν

=======

Χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας 1-0 του Βόλου, με γκολ του Μπράντον Τόμας στο 30ο λεπτό και μπαίνει με καλή ψυχολογία στα πλέι οφ. 

 ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν - Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι - Τσοκάνης (90' Καρτάλης), Λούνα - Ντέλετιτς, Τσιρίνος (81’ Τάχατος), Πιρές (87' Κάτσε) – Οζέγκοβιτς

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι - Σάστρε, Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες – Σβαμπ (74’ Ντάντας), Ντάγκλας Αουγκούστο – Νάρεϊ (74’ Ελ Καντουρί), Άντριγια Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (65’ Τάισον) - Μπράντον Τόμας (65’ Ολιβέιρα)

====

=======

Η Λαμία πήρε... σχεδόν αυτό που ήθελε -και σίγουρα αυτό που άξιζε- το βράδυ της Κυριακής (12/3) στο Αγρίνιο, υποχρεώνοντας τον γηπεδούχο Παναιτωλικό σε ισοπαλία με σκορ 1-1.

Οι Φθιωτοί ήθελαν ιδανικά το τρίποντο για να μπουν με τον καλύτερο τρόπο στα επερχόμενα πλέι άουτ, ωστόσο όταν το ματς... στράβωσε για αυτούς με το παιδαριώδες λάθος του Γκαραβέλη (έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του δίνοντας... πάσα στον Καρέλη) δεν πτοήθηκαν, αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν ένα 20λεπτο αργότερα Αυτό έγινε χάρη στον σπεσιαλίστα των στημένων Ντε Βινσέντι, ο οποίος με μια εκτέλεση-ποίημα έφερε το ματς στα ίσα. Από εκεί και πέρα φοβόταν... ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, με το 1-1 να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Γκορτσίλα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ – Αποστολάκης Μαλής Λάρσον Χουχούμης – Μλάντεν Ντίας (81’ Μπουζούκης) – Ντουάρτε (80’ Μόρσεϊ) Σενγκέλια (86’ Πέδρο) Χουάνπι (61’ Κολοβός) – Καρέλης

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης – Σιμόν Παπαδόπουλος Τζανετόπουλος Αμπαντά – Στάνκο (66’ Μπεχαράνο) Νούνιες (86’ λ. τρ. Μανούσος) – Ασκόφσκι (86’ Καραμάνος) Μαρτίνεθ (66’ Ντε Βινσέντι) Τσιλούλης (86’ Μεντίνα) – Βέργος

======

Ο Ιωνικός πήρε νίκη-οξυγόνο επί του Αστέρα Τρίπολης (1-0) και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Βασιλης Μάντζης πέτυχε με κεφαλιά το χρυσό γκολ (7’) 

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Σακιτς Βαλεριάνος Σόουζα Τιγκρίνσκι, Ρομαό Κάνιας, Φαντιγκά Σεμπά (93’ Μάνος) Λοβέρα (75’ Ελευθεριάδης), Μάντζης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ατιένζα, Καστάνο, Καρμονα, Άλβαρες, Αλάγκμπε, Μουνάφο (88’ Προύντζος), Τιλίκα (46’ Σανταφέ), Σίτο (88’ Μπερτόλιο), Ριέρα (65’ Ζουγλής), Μπαράλες (65’ Κωστέας).

========

Σημαντική εντός έδρας νίκη πέτυχε ο Λεβαδειακός εις βάρος του ΟΦΗ με 2-0. Το πρώτο μέρος ανήκε δικαιωματικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο των κινήσεων και προσπαθούσαν να βρουν το κενό στην αντίπαλη άμυνα που έδειξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αρκετά σημάδια ανισορροπίας. Ένα λεπτό μετά την ολοκλήρωση του πρώτο εικοσαλέπτου, ο Λεβαδειακός βρήκε το γκολ που έψαχνε ύστερα από λάθος του Διαμαντή, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Πριν συνέλθουν από το γκολ που δέχτηκαν, οι Κρητικοί έμειναν πίσω στο σκορ με 2-0. Στο 27’ ο Νίκας χρίστηκε σκόρερ απλοποιώντας τα πράγματα για την ομάδα του. Οι Βοιωτοί συνέχισαν να έχουν τις πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο και «φλέρταραν» με το 3-0, όταν ο Γιαννιώτας νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Μανδά.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Πετράκης): Γκροφ, Παζ, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Χάμοντ, Μεχία (66’ Μπέλμοντ), Παναγιώτου, Νίκας (79’ Δούμτσιος), Σαχπεκίδης (80’ Σκβάρκα), Γιαννιώτας (72’ Γερεμέγεφ)

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Μπιφουμά (57’ Τσιλιανίδης), Θοράρινσον, Διαμάντης, Πασαλίδης, Μοσκέρα (57’ Γκρόνινγκ), Ντιούσε, Μπάκιτς, Τοράλ (19’ λ. τρ. Περέα), Ντίκο (80’ Τζου).

=======

Με κορυφαίο τον Φώτη Ιωαννίδη, που σημείωσε δύο γκολ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι και τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας λόγω... Ολυμπιακού 

Έναν παίκτη μάλιστα ο οποίος ξεκίνησε στην ενδεκάδα… κατά τύχη, μια και ο αρχικά δηλωθείς Σπόραρ ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς του λίγο πριν το ματς και τέθηκε νοκ άουτ! Η διακοπή του αγώνα στο 10’ επηρέασε και τις δύο ομάδες που χρειάστηκαν άλλα δέκα λεπτά για να… ζεσταθούν και να ανεβάσουν στροφές. Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή, αλλά αυτή ουσιαστικά ήταν ανούσια μια και ο Ατρόμητος είχε μεν δώσει χώρο, αλλά δεν κινδύνευε.

Οι «πράσινοι» από το 40 κι έπειτα άρχισαν να φτάνουν με αξιώσεις στην περιοχή του Γιαννιώτη και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες χωρίς να έχουν ρυθμό, ενέργεια και κίνηση χωρίς τη μπάλα.

Μάλιστα δε οι αμυντικοί του ήταν επιπόλαιοι στις μεταβιβάσεις τους και πολλές φορές έκαναν λάθη.

Οι φιλοξενούμενοι στο β΄ μέρος ανέβασαν στροφές στην απόδοσή τους και με τον Ιωαννίδη βρήκαν δίχτυα μετά από μια ωραία ενέργεια του διεθνούς επιθετικού στο 49’.

Το 0-2 έγινε από τον ίδιο παίκτη, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Μαυρομμάτη. Μια φάση την οποία εξέτασε στο VAR ο διαιτητής Ευαγγέλου.

Εκεί τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος στο 75’ άλλαξε τους Πέρεθ, Χουάνκαρ, Ιωαννίδη για να τους ξεκουράσει.

Δεν άλλαξε κάτι στην υπόλοιπη εξέλιξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την «πολύτιμη» νίκη με το τελικό 0-2.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόλμαν): Γιαννιώτης- Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ- Έντερ, Κούεν (79’ Φριντζόνσον), Καμαρά-, Τζαβίδας (46’ Κιάρτανσον), Ρομπάιγ (71’ Τζοβάρας), Κλωναρίδης (71’ Ροτάριου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Μάγκνουσον, Σάρλια (λ.τ. Πούγγουρας), Κώτσιρας, Χουάνκαρ (76’ Πούχατς) - Ρούμπεν (75’ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Κλεϊνχέισλερ (68’ Τσέριν) - Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης (76’ Βέρμπιτς)