Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Αγγλία - Σερβία 1-0: Κρατάει το τρίποντο

 Δυσκολεύτηκε η Αγγλία αλλά πήρε τη νίκη με 1-0 στην πρεμιέρα με την Σερβία στην Veltins Arena και κρατάει αυτό το τρίποντο για τη συνέχεια ως οδηγό αποτελεσματικότητας. Γιατί δεν έπαιξε καλά, κινδύνευσε στο τέλος και εάν συνεχίσει με αυτή την απόδοση θα έχει πρόβλημα για το στόχο της. 

Η Αγγλία άνοιξε νωρίς το σκορ με

εντυπωσιακή κεφαλιά του Τζουντ Μπέλιγχαμ από σέντρα του Σάκα στο 13', ουσιαστικά στην πρώτη ευκαιρία της στο ματς. Η Σερβία απείλησε με τον Μίτροβιτς στο 20' και παραλίγο να δεχτεί δεύτερο γκολ από τον Γουόκερ στο 25'. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς άλλες φάσεις, με τον Σάκα να δημιουργεί προβλήματα από την πλευρά του, την Σερβία να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τους δημιουργικούς παίκτες της και μάλιστα να χάνει τον Κόστιτς με τραυματισμό λίγο πριν από το ημίχρονο. Τον αντικατέστησε ο Μλαντένοβιτς και έγινε ο δεύτερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος στη σερβική ενδεκάδα μαζί με τον Ζίβκοβιτς που έπαιζε σε όλη τη δεξιά πλευρά. Η Σερβία έπαιξε αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος και είχε καλή προσπάθεια με τον Βλάχοβιτς στο 53', ενώ συνέχισε να παίζει με δυναμισμό και να έχει τον Κέιν εκτός αγώνα. Στο 65' ο Γιόβιτς δεν βρήκε καλά την μπάλα στην πάσα του Τάντιτς, ενώ νωρίτερα δεν υπήρχε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τρίπιερ στον Μίτροβιτς.

Στο 77’ ο Μπόουεν, μόλις μπήκε στο γήπεδο, έκανε ωραία σέντρα και στην πρώτη του τελική με κεφαλιά ο Κέιν βρήκε το δοκάρι μετά την απόκρουση του Ραΐκοβιτς. Απειλή με τον Βλάχοβιτς στο 82’ για την Σερβία, αλλά ο Πίκφορντ αντέδρασε με ωραίο τρόπο στο σουτ του Σέρβου φορ.

ΣΕΡΒΙΑ: Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (74' Μπιρμάνσεβιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Γκούντελι (46' Ίλιτς), Λούκιτς (61' Γιόβιτς), Κόστιτς (44' λ.τ. Μλαντένοβιτς), Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς (61' Τάντιτς)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκεΐ, Τρίπιερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (69' Γκάλαχερ), Ράις, Σάκα (76' Μπόουεν), Μπέλιγχαμ (86' Μέινου), Φόντεν, Κέιν 

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία του Δ’ Ομίλου:

Κυριακή 16 Ιουνίου

Σλοβενία – Δανία 1-1

Σερβία – Αγγλία 0 - 1

Τετάρτη 20 Ιουνίου

16:00 Σλοβενία – Σερβία (ΕΡΤ1)

19:00 Δανία – Αγγλία (ΕΡΤ1)

Τρίτη 25 Ιουνίου

22:00 Αγγλία – Σλοβενία (ΕΡΤ1)

22:00 Δανία – Σερβία (ΕΡΤ3)

1. Αγγλία 3β. (1-0)

2. Δανία 1β. (1-1)

3. Σλοβενία 1β. (1-1)

4. Σερβία 0β. (0-1)

*Στην περίπτωση ισοβαθμίας, το 1ο κριτήριο που καθορίζει την τελική κατάταξη είναι οι αγώνες μεταξύ των ομάδων. Το 2ο κριτήριο είναι τα συνολικά τέρματα.