Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Αστέρας Τρίπολης - Βόλος 0-2: Νίκη - οξυγόνο για τους Θεσσαλούς / Κηφισιά - ΟΦΗ 0-0: «'Aσφαιρα» στην Καισαριανή...

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/03/16/293913/main/asteras-volos-2.jpg 

Ο Βόλος πήγε στην Τρίπολη και πήρε σπουδαίο τρίποντο επί του Αστέρα (2-0) στην προσπάθεια που κάνει για να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

Ο Βόλος είχε την κατοχή από το πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό που του έλειπε ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα ή προσπάθεια. Εν τέλει, οι Θεσσαλοί κατάφεραν και βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο και κέρδισαν με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο κεκλεισμένων των θυρών «Θ. Κολοκοτρώνης» για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Επρόκειτο για μία νίκη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «οξυγόνο» στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Στο 63’ οι Θεσσαλοί άνοιξαν το σκορ με τον Κόμπα. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έφυγε στην πλάτη του Λύρατζη και παρότι ο δεξιός μπακ του Αστέρα κατάφερε να τον προλάβει, ο Κόμπα τον απέφυγε με ωραίο τρόπο και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γραμματικάκη.

Στο 69’ ήρθε και το δεύτερο τέρμα για τους Θεσσαλούς. Αυτή τη φορά ο Λούνα βρήκε ωραία τον Γκαρσία που σούταρε και κέρδισε τον Γραμματικάκη, γράφοντας το 0-2. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε σημαία για οφσάιντ στον Λούνα, αλλά τελικά το γκολ μέτρησε κανονικά μέσω VAR.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Γραμματικάκης, Λύρατζης, Καστάνιο, Πίτσου, Χουχούμης (75’ Άλβαρες), Αλάγκμπε, Σουρλής (46’ Γκρόζντανιτς), Παλάσιος (67’ Ζουγλής), Μπαρτόλο (85' Σίτο), Κρέσπι, Κωστέας (75’ Μάντζης).

ΒΟΛΟΣ: Κόβατς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης (90+7' Ασλανίδης), Άλχο, Λούνα, Γκλάβτσιτς, Ντε Καμπς, Μπερτόγλιο (77’ Τσοκάνης, 86' Τρουιγέ), Κόμπα, Γκαρσία (86' Μωραϊτης).

=========

https://www.fosonline.gr/media/news/2024/03/16/293910/main/kifissia_ofi.jpg
Δίχως νικητή και γκολ έληξε η (υπό βροχή...) αναμέτρηση στην Καισαριανή, μεταξύ Κηφισιάς και ΟΦΗ.

Aποτέλεσμα που δεν ...στεναχώρησε, ιδιαίτερα, τους Κρητικούς (χωρίς νίκη τέταρτο αγώνα, πάντως), αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με την ομάδα των βόρειων προαστείων, που πλέον ισοβαθμεί με τον Βόλο μετά την 4η σερί ισοπαλία της. Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στο πρώτο μισό του αλλά το τελειώσαν καλύτερα οι φιλοξενούμενοι.

Παρά τις απουσίες των τραυματιών (Μποτία, Παπασάββα, Σνάιντερλαν και το «κόψιμο» των Κρίστινσον, Αντερέγκεν, Αντούνες και Κωνσταντακόπουλου η ομάδα του Κώστα Mπράτσου με κινητήριο μοχλό τον Μιλίτσεβιτς απείλησε με τους Τσάπαν, Tεϊσειρα και Σάντος.

Από την πλευρά της εκείνη του Τραϊανού Δέλλα (δίχως Νέιρα, Θοράρινσον, Τοράλ) «απάντησε» μ' ακυρωθέν (μέσω VAR) γκολ του Iσέκα, τετ α τετ του Μπάκου (που τον σταμάτησε ο Αναγνωστόπουλος) κι ακόμη μια χαμένη ευκαιρία του τελευταίου.

Στην επανάληψη οι παίκτες των δύο ομάδων συνέχισαν την απώλεια ευκαιριών: από την μία οι Οζέγκοβιτς, Μπιφουμά, Κλωναρίδης και Σάντος κι από την άλλη οι Mπάκου, Αποστολάκης με το 0-0 να παραμένει μέχρι τέλους 

KΗΦΙΣΙΑ (Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος – Γκόμπελιτς (79’ Κλωναρίδης), Τεϊσέιρα, Τσάπαν, Μιλίτσεβιτς – Σολόα (69’ Βαφέας), Τσανάτζια – Μπιφουμά (79’ Tετέι), Μενέντες (69’ Πρίτσας), Ματέους Σάντος - Οζέγκοβιτς.

Ο.Φ.Η (Δέλλας): Μπάουμαν - Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα – Μπάκιτς (79’ Ριέρα), Μεγιάδο – Μπάκου (88' Φελίπε Λουίζ), Χιμένεθ (64’ Γκαγιέγκος), Αποστολάκης (88' Μοσκέρα) - Ισέκα.