Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Η Ισπανία θα φιλοξενήσει την Junior Eurovision 2024!

 Η Ισπανία θα φιλοξενήσει την Junior Eurovision 2024!

H EBU και η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ισπανίας RTVE μόλις ανακοίνωσαν ότι ο 22ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Junior Eurovision (JESC) θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία τους τελευταίους μήνες του 2024.

Η Ισπανία για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει την διαγωνισμό, παρ’ ό,τι η συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Νίκαιας της Γαλλίας το 2023 τερμάτισε δεύτερη, μετά την νικήτρια Γαλλία με την Zoe Clauzure και το τραγούδι Coeur. Για την ιστορία, η Ισπανία είχε κερδίσει τον 2ο Διαγωνισμό της Junior Eurovision το 2004.



Ο Martin Österdahl, ο Junior Eurovision Executive Supervisor δήλωσε:

Είκοσι χρόνια μετά την νίκη της Ισπανίας στην Junior Eurovision, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έλευση του διαγωνισμού στην Ισπανία. Είμαστε ευγνώμονες που η Ισπανία αποδέχθηκε να φιλοξενήσει τον 22ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Junior Eurovision, ο οποίος θα δώσε σε νεαρούς καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη μια απίστευτη πλατφόρμα για να αναδείξουν το ταλέντο τους. Προσμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την φιέστα που μας περιμένει στην Ισπανία αργότερα φέτος!

Οι κανόνες της Junior Eurovision δεν απαιτούν η νικήτρια χώρα – και επομένως ο αντίστοιχος ραδιοτηλεοπτικός φορέας – να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο, όπως συμβαίνει με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά πρώτα δέχονται αν αρνείται η χώρα αυτή να διοργανώσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο. Έτσι, η Γαλλική τηλεόραση αποφάσισε να μην διοργανώσει τον διαγωνισμό το 2024.

Η RTVE, της οποίας η συμμετοχή ήρθε δεύτερη το 2023 με την Sandra Valero η οποία ερμήνευσε το “Loviu, έλαβε την ευκαιρία για να διοργανώσει τον 22ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Junior Eurovision αργότερα φέτος.



Η Ana María Bordas, η Αρχηγός της Ισπανικής Αποστολής για την Junior Eurovision και μέλος της ομάδας επιτήρησης του JESC δήλωσε: 

H RTVE καλωσορίζει με μεγάλο ενθουσιασμό την πρόσκληση της EBU για να πραγματοποιηθεί η Junior Eurovision 2024 στην Ισπανία. Για την RTVE, η φιλοξενία του επόμενου JESC είναι ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια που κάνει ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας τα τελευταία χρόνια να προβάλλει την Eurovision στην Ισπανία και να την συνδέσει περισσότερο με την μουσική μας.

Από τώρα, στην RTVE θα εργαστούμε στενά με την EBU και την Ομάδα Επιτήρησης για να διοργανώσουμε τον καλύτερο δυνατό JESC. Θα αναπτύξουμε την καλύτερη δημιουργικότητά μας, τα τεχνικά μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό μας για να προσφέρουμε ένα φεστιβάλ σχεδιασμένο για νεαρούς καλλιτέχνες σε ένα γιορτινό και ασφαλές περιβάλλον.

Είμαστε σίγουροι ότι και το Ισπανικό κοινό θα υποδεχθεί αυτή την ανακοίνωση με τον ίδιο μεγάλο ενθουσιασμό και θα καλωσορίσουν την Ευρωπαϊκή κοινότητα με ανοιχτά χέρια.

Η πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του JESC το 2024 καθώς και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Πηγή: gpstomusic.gr