Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Καιρός: Καταιγίδες και μποφόρ στη διάρκεια της νύχτας

  

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει άρδην από το βράδυ της Κυριακής (11.02.2024) με αποκορύφωση της κακοκαιρίας τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου. Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα.

Η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη, καθώς σημειώνονται ήδη βροχοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Κατά τόπους  είναι ιδιαίτερα έντονα τα φαινόμενα, τόσο στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο, όσο και στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. 

Μετά τα μεσάνυχτα μέχρι και το ξημέρωμα της Δευτέρας φαίνεται πως μία γραμμή καταιγίδων θα διασχίσει την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά.

Το φαινόμενο αυτό θα επηρεάσει με μπόρες, βροχές και καταιγίδες και την Αττική από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Τα ανατολικά ηπειρωτικά θα μείνουν σχεδόν ανεπηρέαστα από το πέρασμα της κακοκαιρίας, απλά θα εκδηλωθούν κάποιες μικρές βροχοπτώσεις το πρωί. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε στο σύνολο της επικράτειας με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν στους 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, και στα κεντρικά και νότια μέχρι τους 17 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα θα παραμείνουν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι στα πελάγη και θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ, δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.