Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε ο Προστάτης του Ξυλοκάστρου Άγιος Βλάσιος-(φωτορεπορτάζ)

  

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε χθές (11 Φεβρουαρίου) ο Πολιούχος Μεγαλομάρτυρας Άγιος  Βλάσιος .Προστάτης  του Ξυλοκάστρου και της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων . 
Το βράδυ της παραμονής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και  το πρωί πανηγυρική Θεία Αρχιερατική Λειτουργία μετά αρτοκλασίας,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορινθίας κ.κ.Διονυσίου και του βοηθού Επισκόπου Κεχρεών Σεβασμιωτάτου κ.κ. Αγαπίου .
Μετά το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου , συνοδευόμενη από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΧΟΡΑΝΘΗ , ντυμένα με Παραδοσιακές Ελληνικές Φορεσιές. 
Προηγουντο της εικόνας οι δύο Φιλαρμονικές του Δήμου η. Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου και η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου .Πλήθος πιστών έσπευσαν από νωρίς να προσκυνήσουν και να ακολουθήσουν την λιτάνευση.
 
Παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς ,ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός ,ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Κορινθιας Αναστάσιος Γκιολής ,η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Aθηνά Κόρκα - Κώνστα ,ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Βυτινιώτης ,οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Άγγελος Παπαγγελόπουλος και Γιώργος Πετρίτσης.
Τιμητική η παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.
Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με τον εορτάζοντα Δήμαρχο Βλάση   Τσιώτο  .
 
Χρόνια πολλά και ευλογημενα σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες .Χρόνια πολλά στο Ξυλόκαστρο μας , ο Άγιος να δίνει φώτιση και υγεία σε όλους μας.

Πηγή: Μαιρη Νικολοπουλου