Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Το Ξυλόκαστρο γιόρτασε τον πολιούχο του Άγιο Βλάσιο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

 

 Το Ξυλόκαστρο εόρτασε με κάθε επισημότητα τη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου το πολιούχο Άγιο και Προστάτη της πόλης Άγιο Βλάσιο, παρουσία των αρχών του Δήμου και πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας της  Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου, με προηγούμενες τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου και τη Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου.


 Ποιοι παρέστησαν

Τις εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο του Ξυλοκάστρου τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς , ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός ,ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Κορινθιας Αναστάσιος Γκιολής , η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα-Κώνστα ,ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Βυτινιώτης , οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Άγγελος Παπαγγελόπουλος και Γιώργος Πετρίτσης.



Παρέστη επίσης ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης με τον εορτάζοντα Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου είχε τη τιμή να τη συνοδεύσει στο Ξυλόκαστρο ο Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης Ανδρέας Καραβάς.
 



Ο Αρχιμουσικός και οι μουσικοί της Φιλαρμονικής ευχαριστούν θερμά το Δήμο που μερίμνησε να μεταφερθούν με ασφάλεια προς και απο το Ξυλόκαστρο με λεωφορείο, ιδιαιτέρως δε τον  Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής – Παιδείας & Δια βίου Μάθησης Χρήστο Κολοκυθά.



Θερμές ευχαριστίες στον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Ακράτας Χρήστο Ασημακόπουλο και τον Αρχιμουσικό της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "Ιωάννης Κοκονέτσης" Δημήτρη Μίχαλο για τη τιμητική συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθεια τους, καθώς και στους μουσικούς της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας Πρόδρομο Βουρλιώτη, Αμαλία Αναστασοπούλου και Νικολέτα Αναστασοπούλου.

Τέλος, ευχαριστούν  θερμά για τη παροχή οπτικοακουστικού υλικού τους: Χαρά Καρούζου, Μαίρη Νικολοπούλου και Αριστείδη Θεοδωρόπουλο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ