Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Μετά από ψηφοφορία-θρίλερ η τηλεόραση της Ρουμανίας αποφάσισε να απέχει από την Eurovision 2024 για οικονομικούς λόγους!

Eurovision 2024 | Σε διαπραγματεύσεις το μέλλον της Ρουμανίας στο διαγωνισμό!

Η Ρουμανία όπως γνωρίζουμε δεν συμπεριλήφθηκε στον αρχικό κατάλογο των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας.

Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, η απόφαση για τη συμμετοχή της χώρας είχε μετατεθεί για σήμερα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του ρουμανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα TVR ψήφισε την έγκριση του προτεινόμενου προϋπολογισμού. Αυτός ο

προϋπολογισμός περιλαμβάνει το τέλος συμμετοχής στη Eurovision 2024, καθώς και άλλα έξοδα που σχετίζονται με τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του TVR, η Ρουμανία δεν θα διαγωνιστεί στον 68o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα γίνει τον προσεχή Μάϊο.

Συγκεκριμένα, πέντε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου απέρριψαν τον προϋπολογισμό, τέσσερα μέλη απείχαν και άλλα τέσσερα τάχθηκαν υπέρ.

Ως εκ τούτου, το TVR δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή της Ρουμανίας στον διαγωνισμό και έτσι η χώρα απέχει από τον φετινό διαγωνισμό, χωρίς να αποκλείει την μελλοντική επιστροφή της. Επιπλέον, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας έχει άλλες οικονομικές προτεραιότητες για το 2024, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση. Αυτές περιλαμβάνουν τη μετάδοση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Παρίσι, καθώς και έργα εκσυγχρονισμού στο τμήμα ειδήσεων και την επένδυση σε νέα έδρα του οργανισμού.

Τα τελευταία χρόνια αρκετές χώρες που συμμετείχαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς αποφάσισαν – κυρίως για οικονομικούς λόγους – να απέχουν από τον διαγωνισμό, όπως η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, η Σλοβακία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Βόρεια Μακεδονία, ενώ η Τουρκία έχει προβάλει και άλλου είδους ενστάσεις σχετικά με τη διοργάνωση.

Μετά και την οριστική απόφαση της Ρουμανίας στη Eurovision 2024 θα διαγωνιστούν τελικά 37 χώρες, όσες και το 2023, καθώς το Λουξεμβούργο το οποίο επέστρεψε μετά από 30 χρόνια αναπλήρωσε αριθμητικά την απουσία της Ρουμανίας.

Πηγή: gpstomusic.gr