Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων ιδρύθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 Τρίπολη: Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων ιδρύθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων ιδρύθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ήδη, στην Ομοσπονδία, εντάχθηκαν οι πρώτες Ενώσεις Γονέων από Καλαμάτα και Ναύπλιο. Έδρα της Ομοσπονδίας ορίστηκε η Καλαμάτα. Η Ομοσπονδία, θα επιδιώξει να εμπλουτιστεί και με άλλες Ενώσεις. Ήδη, έχει βγει και σχετική, προσωρινή, διοικούσα επιτροπή.

Στο επόμενο διάστημα, θα οριστεί και γενική συνέλευση, ώστε να προκύψει και το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης (Ανοιχτή Γραμμή), η Παναγιώτα Καλογεροπούλου (Ένωση Γονέων Καλαμάτας, προσωρινή πρόεδρος), ζήτησε να δημιουργηθούν Ενώσεις Γονέων σε όλες τις πόλεις και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες ή και να επαναδραστηριοποιηθούν Ενώσεις που έχουν περιέλθει σε αδράνεια.

Έχουμε πολλά ζητήματα να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να αποκτήσουμε μία δυνατή φωνή. Τα κτιριακά προβλήματα, τα ζητήματα ασφάλειας, εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής, αλλά και τα θέματα βίας, εξαρτήσεων είναι σοβαρά και δεν περιμένουν. Θα πρέπει, τουλάχιστον οι μεγάλες πόλεις, Άργος, Κόρινθος, Τρίπολη, Σπάρτη κλπ. να μπορέσουν να συγκροτήσουν Ενώσεις Γονέων, ώστε να ενδυναμώσει η Ομοσπονδία. Ήδη, υπάρχει κινητικότητα σε Τριφυλία, Άργος, Κιάτο“, είπε η Παναγιώτα Καλογεροπούλου.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή αποτελείται από τους παρακάτω:

Καλογεροπούλου Παναγιώτα – Πρόεδρος (Έ.Γ. Καλαμάτας)

Οικονομόπουλος Γρηγόρης – Γραμματέας (Ε.Γ. Καλαμάτας)

Εμμανουήλ Αγγελική – Αντιπρόεδρος (Ε.Γ. Ναυπλίου)

Αποστολίδη Θεοδώρα – Ταμίας (Ε.Γ. Ναυπλίου)

Ταυλαρίου Αγγελική – Μέλος (Ε.Γ. Καλαμάτας)