Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Ο Βορίδης δεν είναι… συνηθισμένη περίπτωση

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2024/01/Screenshot-2024-01-17-at-10.30.52-AM-600x321.png 

Του Νίκου Φυλάγγελου 

Η υπόθεση “ομόφυλα ζευγάρια”, οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και το κλίμα που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά στην κοινωνική βάση της Κεντροδεξιάς, φέρνουν τον Μάκη Βορίδη στο επίκεντρο των αναλύσεων. Και των… φημών.

Ο Υπουργός Επικρατείας δεν είναι…

συνηθισμένη περίπτωση για το πολιτικό σκηνικό και την Κεντροδεξιά. Η αφετηρία του εντοπίζεται στα άκρα, η διαδρομή του ωστόσο δείχνει ότι διαθέτει τη γνωστική υπεροχή και την πολιτική ευθυκρισία να τοποθετείται κάθε φορά σωστά στη συγκυρία και να κατανοεί καλύτερα και ταχύτερα τις τάσεις στην κοινωνία. Επομένως, και να επιχειρεί να τις εκφράσει.

Ο Μάκης Βορίδης εξελίχτηκε τα τελευταία χρόνια σε παράγοντα συνοχής για την “όλη Κεντροδεξιά”. Γι’ αυτό και το “σύστημα” του αποδίδει ειδικό βάρος και αξιοπιστία, σε σχέση με άλλα στελέχη που ακολούθησαν ανάλογες διαδρομές και είχαν αντίστοιχες αφετηρίες.

Αυτή η ταυτοτική αποτύπωση του Μάκη Βορίδη δεν θα πρέπει να υποτιμάται, στις επιμέρους αναλύσεις για το πώς θα διαμορφωθεί το μωσαϊκό των εξελίξεων το επόμενο διάστημα, με επίκεντρο το κοινωνικό μέτωπο που ανοίγει για τα ομόφυλα ζευγάρια.