Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Europa League: Πρωτιές για Γουέστ Χάμ, Αταλάντα, Ρέιντζερς και Μπράιτον

 Europa League: Πρωτιές για Γουέστ Χάμ, Αταλάντα, Ρέιντζερς και Μπράιτον 

Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, προχώρησαν με νίκες Γουέστ Χαμ, Αταλάντα, Ρέιντζερς και Μπράιτον 

Στο πρώτο όμιλο του Europa League που μετέχει ο Ολυμπιακός (νίκησε την Μπάτσκα Τόπαλα με 5-2) η Γουέστ Χαμ επιβλήθηκε της Φράιμπουργκ με 2-0, τερμάτισε στην πρώτη θέση με 15 πόντους και σφράγισε το εισιτήριο για τους «16» του Europa League. Τα γκολ σημείωσαν οι Κοντούς (14’) και Άλβαρες (42’).

Στον τρίτο όμιλο, ο Άρης Λεμεσού γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Σπάρτα Πράγας με 3-1 και έβαλε τέλος στο Ευρωπαϊκό ταξίδι του. Η ομάδα της Τσεχίας ουσιαστικά καθάρισε το ματς στο πρώτο μέρος αφού στο διάστημα αυτό πέτυχε και τα τρία τέρματά της. Στο 4’ ο Κούχτα άνοιξε το σκορ, ενώ στο 17’ και στο 45’ ο Βιρμάνσβετις ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 84’ ο Μπένγκτσον.Στο άλλο ματς η Ρέιτζερς νίκησε στην έδρα της Μπέτις με 3-2 και τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Στο δεύτερο όμιλο, πρώτη το νήμα του τερματισμού έκοψε η Μπράιτον που λύγισε στο τέλος την αντίσταση της Μαρσέιγ με 1-0, ενώ οι Μασσαλοί έμειναν στη δεύτερη θέση. Εδώ ο Άγιαξ κέρδισε την ΑΕΚ με 3-1 και κατέλαβε την τρίτη θέση, με τελευταία την «Ένωση».

Τέλος στο τέταρτο γκρουπ πρώτη κατετάγη η Αταλάντα που κέρδισε την Ρακόφ, εκτός έδρας, με 4-0, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου, η Σπόρτινγκ ξεπέρασε το εμπόδιο της Στούρμ Γκρατς με 3-0 και τερμάτισε δεύτερη.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Γουέστ Χαμ – Φράιμπουργκ 2-0

Ολυμπιακός–Μπάτσκα Τόπολα 5-2

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Άγιαξ – ΑΕΚ 3-1

Μπράιτον – Μαρσέιγ 1-0

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπέτις – Ρέιντζερς 2-3, 

Άρης Λεμεσού - Σπάρτα Πράγας 1-3

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Στουρμ Γκρατς 3-0, Ράκοβ–Αταλάντα 0-4