Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Conference League / ΠΑΟΚ: Στις 23 Φεβρουαρίου μαθαίνει αντίπαλο

 Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Conference League

Ο Ολυμπιακός πήρε την 3η θέση στον όμιλο του Europa League και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Conference League, στο οποίο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η ομάδα του Πειραιά μετά το 5-2 επί της Μπάτσκα Τόπολα θα αγωνιστεί στα play offs της τρίτης τη τάξεις διοργάνωσης της UEFA.

Η κλήρωση για τα play offs θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 15:00. Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 15 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 22 του ίδιου μήνα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι οι εξής:

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Γάνδη (Βέλγιο), Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία), Μπόντο/Γκλιμτ (Νορβηγία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) και Λουντογκόρετς (Βουλγαρία).

======

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος στον όμιλο του Conference League επομένως γλιτώνει τη διαδικασία των ευρωπαϊκών αγώνων τον Φεβρουάριο και έχει προκριθεί ήδη στους «16» της διοργάνωσης.

Η κλήρωση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου και θα περιμένει να μάθει αντίπαλο που θα προκύψει από τα ζευγάρια των play offs.

 Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι επτά νικητές των ομίλων έχουν αποφύγει έναν γύρο και στις 23 Φεβρουαρίου θα μπουν στην κλήρωση. Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «16» θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου και οι ρεβάνς στις 14 του ίδιου μήνα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ, λοιπόν θα προκύψουν από τους τρίτους του Europa League που είναι: Άγιαξ, Μπέτις, Στουρμ Γκρατς, Σεν Ζιλουάζ, Μακάμπι Χάιφα, Σερβέτ, Μόλντε και φυσικά εξαιρείται ο Ολυμπιακός.

Οι οκτώ δεύτεροι του Conference League θα κληρωθούν με τους παραπάνω από το Europa και είναι οι: Σλόβαν Μπρατισλάβας, Γάνδη, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Μπόντο/Γκλιμτ, Λέγκια Βαρσοβίας, Φερεντσβάρος, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Λουντογκόρετς.