Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Άλλη μια υπέροχη εκδήλωση από το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης!

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Ιωάννου Δερβενίου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου, κ. Ιωάννης Βαλιάντζας, καλωσορίζοντας το κοινό. Στη συνέχεια, ο ίδιος έδωσε τον λόγο στον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Ευρωστίνης κ. Ανδρέα Καραβά, ο οποίος απηύθυνε ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης – Τι ακούσαμε από τους μαθητές

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με τους ήχους των μικρών μαθητών και μαθητριών του τμήματος της Μουσικοκινητικής αγωγής, με υπεύθυνη καθηγήτρια, την κ. Άρτεμις Οικονόμου. Οι μικροί μαθητές εντυπωσίασαν το κοινό και ανταμείφθηκαν με το ζεστό χειροκρότημα. 

Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές και οι μαθήτριες της κιθάρας, κάνοντας μια μικρή παρουσίαση ατομικά, ομαδικά ή μαζί με την καθηγήτριά τους, χαρίζοντάς μας όμορφες μελωδίες και επίκαιρα τραγούδια.

Ακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του πιάνου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μάρα Χατζηαποστόλου. Οι μελωδίες και τα τραγούδια αποδόθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Οι προχωρημένοι μαθητές και μαθήτριες του πιάνου ενθουσίασαν το κοινό με το παίξιμό τους. Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η απόδοση του τραγουδιού «Ρούντολφ το ελαφάκι» σε μια προσπάθεια πολυφωνικής χορωδίας.

Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο κ. Βλάσιο Τσιώτο

Στο σύντομο διάλειμμα, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος, ο οποίος με έναν σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στη σπουδαία προσπάθεια που γίνεται από τους καθηγητές αλλά και τους μαθητές/τριες του Ωδείου. Τόνισε μάλιστα ότι ως Δήμαρχος θα βρίσκεται πάντα δίπλα στις ανάγκες του Ωδείου, με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμισή του.

Το τμήμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου έδωσε το «παρών»

Το τελευταίο μέρος της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης έντυσε μουσικά το τμήμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Νικόλαο Μπούζα, πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Δερβενίου. Η χορωδία Βυζαντινής Μουσικής απέδωσε επίκαιρους ύμνους  από την εορτή των Χριστουγέννων αλλά και ένα παραδοσιακό κάλαντο της Ανατολικής Θράκης. Τα μέλη της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής τραγούδησαν με ζωντάνια και ενθουσιασμό τραγούδια και κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη παρουσίαση του Ωδείου!