Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Κυπελλο Ελλάδος: Γιούχτας – Ατρόμητος 0-1: Και τώρα η ΑΕΛ / Λεβαδειακός - Λαμία 2-1: Με ανατροπή στους «16»

Γιούχτας – Ατρόμητος 0-1: Και τώρα η ΑΕΛ   

Με γκολ του Αντρέας Κουέν στο 54ο λεπτό ο Ατρόμητος πέρασε από το Ηράκλειο. Κέρδισε 1-0 τον Γιούχτα και προκρίθηκε στη φάση των «16», εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ.

Ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Κόλλια, ο οποίος σταμάτησε όλες τις προσπάθειες των παικτών του Ατρόμητου. Μάλιστα οι Περιστεριώτες λίγο έλειψε στο φινάλε του πρώτου μέρους να δεχθούν και τέρμα με τον Τζανή.



Στο 50’ ο Γιουμπιτάνα άγγιξε πάλι το γκολ που τελικά ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα. Οι Αθανασίου, Ντιρκς συνεργάστηκαν και ο Κουέν με σουτ πέτυχε το 0-1 (54’). Δέκα λεπτά (64’) αργότερα ο Ντιρκς είχε μια ακόμη καλή στιγμή για την ομάδα του Περιστερίου που κράτησε εύκολα αυτό το 0-1.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Κόλλιας, Γελαδάρης, Μάρτσι, Φαζός, Δασκαλάκης, Κίσσας, Μπρους (65’ Κόλα), Τζανής (65’ Πολυχρόνης), Αλεξόπουλος (65’ Ροβίθης), Βρετός (81’ Γιούσεφ), Κωστανάσιος (73’ Νοικοκυράκης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μαρκετζάνι, Αθανασίου, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Κιβρακίδης, Γιουμπιτάνα (65’ Γκονζάλεθ), Κούεν, Κούντε (65’ Βέργος), Φριντζόνσον, Βαλένσια (65’ Ρομπάιγ), Ντιρκς (72’ Τριμμάτης).

============

Λεβαδειακός - Λαμία 2-1: Με ανατροπή στους «16»  

Ο Λεβαδειακός έδειξε στοιχεία ομάδας Super League και απέκλεισε με ανατροπή (2-1) την Λαμία στο «Λάμπρος Κατσώνης», εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τη Νίκη Βόλου, με το πρώτο ματς να έχει οριστεί για τις 7/12 (17.00) στην Λαμία. Συνεπώς η ομάδα του Νίκου Νιόπλια είναι το φαβορί για να διακριθεί ξανά στο θεσμό, φτάνοντας έως τα προημιτελικά και κοιτάζοντας πιο μακριά.

Το γκολ του Φλοσάρντ Μάλτσι μόλις στο 5' έβαλε την Λαμία σε θέση οδηγού, αλλά ο Λεβαδειακός αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο τέρματα στο 58' του Μαξιμιλιάνο Κουάντρα και στο 66' με πέναλτι του Λούκας Πολέτο που είχε περάσει ως αλλαγή πήρε προβάδισμα στο σκορ. Και κράτησε μέχρι το τέλος την πρόκριση. 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Κουάντρα, Κουϊρουκίδης, Χάμοντ, Λιάγκας, Νίκας, Νικολιάς, Σωτηράκος, Συμελίδης, Τσάπρας, Τσελεπίδης


ΛΑΜΙΑ: Χατζηεμμανουήλ, Αμαράλ, Γιαννούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Μάλτσι, Τζανδάρης (79' Στάνκο), Νούνιεθ (60' Σαντάνα), Τσιλιανίδης (78' Μαρτίνες), Μουλά (60' Τσιλούλης), Λόνγκο
Πριν από τον αγώνα οι διαιτητές της αναμέτρησης Ζαμπαλάς, Κόλλιας. Νιδριώτης, Πουλόπουλος είχαν τροχαίο ατύχημα στη Λιβαδειά με το ταξί που τους μετέφερε στο γήπεδο, αλλά ευτυχώς δεν έπαθε κανείς το παραμικρό και διαιτήτευσαν κανονικά το παιχνίδι.