Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Άρης – Ντινάμο Κιέβου: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απόψε στο «Βικελίδης»

 

Ισχυρή αστυνομική παρουσία θα υπάρχει στην περιοχή γύρω από το “Κλ. Βικελίδης” για τον αγώνα του Άρη με τη Ντινάμο Κιέβου, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League. Το γήπεδο του Άρη αναμένεται να είναι κατάμεστο για το ματς της ομάδας με την Ντινάμο Κιέβου, ενώ στη θύρα 4 του γηπέδου θα βρίσκονται και Ουκρανοί οπαδοί των φιλοξενούμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στην εν λόγω εξέδρα θα βρίσκονται Ουκρανοί πρόσφυγες, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Η άφιξή τους στο γήπεδο θα γίνει μεμονωμένα και θα εισέρχονται με την επίδειξη του διαβατηρίου τους.

Η UEFA έχει σημάνει συναγερμό για το αποψινό (10.08 / 21:15) ματς στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ΠΑΕ Άρης έχει εκδώσει ανακοίνωση, ζητώντας από τους φιλάθλους κόσμια συμπεριφορά.

Η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται επί ποδός σήμερα στη Χαριλάου. Στην περιοχή πέριξ του γηπέδου του Άρη θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες εντάσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, για τα μέτρα τάξης του ευρωπαϊκού αγώνα θα επιστρατευτούν 8 διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, 250 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, 100 αστυνομικοί της Ασφάλειας, μεταξύ αυτών και της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. Επίσης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων (ΟΠΚΕ) θα είναι τοποθετημένοι σε καίρια σημεία.

Παράλληλα, σε… συναγερμό θα βρίσκεται και η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, για τη μηχανοκίνητη πορεία οπαδών του Άρη από τον Εύοσμο μέχρι το γήπεδο στη Χαριλάου, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και για τις μετακινήσεις των πούλμαν, που θα μεταφέρουν την αποστολή του Άρη και της Ντιναμό Κιέβου από και προς τα ξενοδοχεία και το “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στο γήπεδο θα βρίσκεται ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μπουλούμπασης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Μουρτζίνος.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας θα βρίσκεται ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παπαδόπουλος.

Τέλος, όπως ενημερώθηκε πριν από λίγες μέρες η ΠΑΕ Άρης το παρών θα δώσουν δυο παρατηρητές της UEFA.