Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Μητσοτάκης για ΕΚΑΒ: Πληρώματα με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής - Σήμερα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μητσοτάκης για ΕΚΑΒ: Πληρώματα με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής  Σήμερα η ΠΝΠ 

Ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένες δυνάμεις από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας.

«Αποδέχθηκα την εισήγηση του Υπουργού Υγείας , Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ώστε πιθανότατα και σήμερα να εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αξιοποίηση Ενόπλων Δυνάμεων και Πυροσβεστικής στο ΕΚΑΒ». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε , επίσης ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να είναι το σύστημα υγείας αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σύντομα οι πολιτες να δουν ανακαινισμένα κέντρα υγείας και δημόσια νοσοκομείο, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που έχει γίνει με το Ταμείο Ανάκαμψης . 

«Έχουμε στα χέρια μας τον μπλε φάκελο που περιγράφει τις δεσμεύσεις για να αυξήσουμε τον βαθμό πρόσβασης και εξυπηρέτησης των πολιτών στο ΕΣΥ», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοιδης , προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε σαφείς οδηγίες .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στις 10 στην οδό Αριστοτέλους , στη δεύτερη επίσκεψη που πραγματοποιεί σε Υπουργεία , δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη σημασία που δίνει στη δεύτερή της θητεία η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοιδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι δύο Υφυπουργοί, Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.