Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Εθνική ομάδα: Απόψε η κρίσιμη αναμέτρηση με την Ιρλανδία

 LIVE: Ελλάδα - Ιρλανδία (21:45) 

Η εθνική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε (21:45, ALPHA) την Ιρλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024 και αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση από αυτή τη διοργάνωση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η νίκη είναι μονόδρομος.

Αυτό ξεκαθάρισε και ο Γκουστάβο Πογιέτ με τις δηλώσεις του: «Αν δεν κερδίσουμε, θα είναι πολύ δύσκολο να προκριθούμε απευθείας, να τερματίσουμε δεύτεροι και για τις δύο ομάδες. Μας φέρνει σε ειδική συνθήκη νωρίς στον όμιλο, είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε».

Για το αν περιμένει διαφορετική Ιρλανδία σε σχέση με το ματς με τη Γαλλία, είπε: «Ναι, το περιμένω. Το να παίζεις κόντρα στη Γαλλία είναι επικίνδυνο, η ταχύτητα του ματς, η ποιότητα, οι χώροι που αφήνεις. Εχω δει την Ιρλανδία και σε άλλα παιχνίδια και θέλουν να έχουν την ευκαιρία να προκριθούν από τον όμιλο. Θα πρέπει να παίξουν διαφορετικά, πιο επιθετικά, να πιέζουν πιο ψηλά. Προετοιμαζόμαστε για μία διαφορετική προσέγγιση. Είναι παιχνίδι-κλειδί και για τις δύο ομάδες». Για το αν υπάρχει πίεση στην Ιρλανδία λόγω της δεύτερης ευκαιρίας της Εθνικής, τόνισε: «Εχουμε backup, έχουμε μία εναλλακτική, ένα άλλο παράθυρο. Μας δίνει τη δυνατότητα να παίζουμε ήρεμα. Εχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Εχουμε την ευκαιρία να παίξουμε καλά και να είμαστε έτοιμοι για τα play offs». Ο Γκουστάβο Πογιέτ για ακόμα μία φορά ζήτησε πολύ κόσμο στο γήπεδο, ενώ επεσήμανε ότι δεν σχεδιάζει δραματικές αλλαγές στο σύστημα και την ενδεκάδα. 

Από την πλευρά των παικτών, ο Τζορτζ Μπάλντοκ, μιλώντας για την επιλογή του να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος, είπε: «Ολοι ξέρουν πόσο περήφανος είμαι. Η προγιαγιά μου ήταν απολύτως Ελληνίδα, θα ήταν περήφανη αν με έβλεπε. Νιώθω Ελληνας, ήρθα με τον παππού μου στην Ελλάδα και όπως είπα νιώθω περήφανος όταν φοράω τη φανέλα».

Σε ερώτηση για το αν σκέφτονται και το παιχνίδι της Δευτέρας με τη Γαλλία, δήλωσε: «Ο προπονητής δεν μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι με την Ιρλανδία, το επόμενο. Ολοι σκεφτόμαστε έτσι, όλοι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, αλλιώς δεν θα ήμασταν εδώ».

Στα αγωνιστικά, εκτός προπόνησης έμεινε χθες ο Δημήτρης Γιαννούλης λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί από την Τετάρτη. Ετσι, το πιθανότερο είναι πως θα αποκλειστεί από την αποστολή, καθώς δεν έχει μπορέσει να προπονηθεί τις τελευταίες ημέρες. Από την άλλη πλευρά, κανονικά προπονήθηκαν οι Μπουχαλάκης -Αλεξανδρόπουλος, που τις προηγούμενες μέρες είχαν χάσει κάποιες προπονήσεις. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, η Εθνική αναμένεται να ξεκινήσει με τους: Βλαχοδήμο, Τσιμίκα, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο, Μπάλντοκ, Σιώπη, Μάνταλο, Μπακασέτα, Μασούρα, Πέλκα και Γιακουμάκη. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Παυλίδης, αλλά ο Γιακουμάκης φαίνεται για το ματς με τους Ιρλανδούς να εξυπηρετεί περισσότερο το αγωνιστικό πλάνο του Πογιέτ.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει δώσει εντολή για γρήγορες και κοντινές πάσες, με τον επιθετικό να έχει διπλό ρόλο, καθώς, εκτός από το γκολ, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί παίκτες που έρχονται από πίσω, όπως είναι ο Τάσος Μπακασέτας, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της εθνικής μας ομάδας αναφορικά με το σκοράρισμα.