Κυριακή 7 Μαΐου 2023

EUROVISION 2023: Σήμερα η Τελετή Έναρξης & Το Τυρκουάζ Χαλί!

https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2023/05/Turquoise-Carpet-2023.jpg

Μετά την ολοκλήρωση των διπλών μεμονομένων προβών, μπορεί η περίοδος της Eurovision να ξεκινήσει και επίσημα. Και πόσο πιο επίσημα από μια μεγαλοπρεπή Τελετή Έναρξης συνδυασμένη με κομψές εμφανίσεις των καλλιτεχνών στο λεγόμενο Τυρκουάζ Χαλί.

Το… λεγόμενο “Τυρκουάζ Χαλί” στην ορολογία της Eurovision παραπέμπει στη παρέλαση των διαγωνιζόμενων καλλιτεχνών της κάθε χρονιάς κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης της περιόδου της Eurovision. Η εκδήλωση είναι

παρόμοια σχεδόν με αυτήν των κόκκινων χαλιών, εκεί όπου περπατούν διάφοροι celebrities του εξωτερικού σε εκδηλώσεις από τα Όσκαρ έως τα διάφορα βραβεία ποπ μουσικής. Μόνο που το χαλί της Eurovision είναι σε άλλο χρώμα! Η Τελετή Έναρξης της Eurovision τοποθετείται ημερολογιακά μετά τις πρώτες και δεύτερες τεχνικές πρόβες όλων των χωρών και συγκεκριμένα τη Κυριακή πριν την εβδομάδα των Ημιτελικών και του Τελικού. Για φέτος, η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Κυριακή 7 Μαΐου 2023.

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει την Τελετή Έναρξης αλλά και το Τυρκουάζ Χαλί δεν είναι άλλος από το πανέμορφο St George’s Hall, ένα νεοκλασικό κτίριο που εγκαινιάστηκε το 1854 και περιέχει αίθουσες συναυλιών και νομικά δικαστήρια. Το St George’s Hall είναι καταγεγραμμένο στον Κατάλογο Εθνικής Κληρονομιάς για την Αγγλία ως χαρακτηρισμένο διατηρητέο κτήριο Βαθμού 1.

Διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και τα fan sites θα παραταχθούν από τη μία πλευρά του χαλιού για να παρακολουθήσουν και να αποθανατίσουν από κοντά ολόκληρη την τελετή. Τα μέλη του OGAE International θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και αυτοί από κοντά την τελετή, από την άλλη πλευρά του χαλιού. Περίπου 800 δωρεάν εισιτήρια είναι διαθέσιμα για τα μέλη του OGAE, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν από κοντά με τους φετινούς καλλιτέχνες.

Οικοδεσπότες της βραδιάς θα είναι ο Timur Miroshnychenko, Ουκρανός τηλεοπτικός παρουσιαστής, παρουσιαστής της Eurovision 2017, και η Sam Quek, Αγγλίδα πρώην παίκτρια χόκεϊ επί χόρτου και τηλεοπτική προσωπικότητα.

Εσείς μείνετε συντονισμένοι για την ζωντανή παρακολούθηση της εκδήλωσης του Τυρκουάζ Χαλιού αλλά και την άμεση ανταπόκρισή της από τους αποσταλμένους του ogaegreece.com στο Live Blog που θα ακολουθήσει μέσα στη μέρα.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: ogaegreece.com