Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Super League: Ντέρμπι «αιωνίων» και ευκαιρίες για «τρίποντα»


Το παραδοσιακό «κλάσικο» του ελληνικού ποδοσφαίρου (με Ισπανό διαιτητή που ξέρει καλά από τέτοια!) έχει αυτήν τη φορά και τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο στο σπουδαιότερο παιχνίδι της σημερινής 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, έχοντας κατάμεστη έδρα, πλεονέκτημα τριών βαθμών αλλά και παράδοση χωρίς ήττα στα έξι τελευταία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην περσινή και στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Μια αναμέτρηση που μπορεί να δώσει μεγαλύτερο «αέρα» στους γηπεδούχους, αλλά και με τους Πειραιώτες αποφασισμένους για το τρίποντο που θα τους φέρει στον πίνακα μαζί με τον Παναθηναϊκό και θα παραμείνουν σε απόσταση βολής από την ΑΕΚ.

Η «Ένωση» υποδέχεται τον Άρη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, αλλά είναι σαφώς το φαβορί και ξέρει ότι με δική της νίκη θα περιμένει με άνεση το αποτέλεσμα του ντέρμπι των «αιωνίων», έχοντας κέρδος ανεξαρτήτως έκβασης. Λίγο πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση της Λεωφόρου θα αρχίσει στην Τούμπα ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Βόλο με στόχο των γηπεδούχων να επανέλθουν στις επιτυχίες έπειτα από δύο σερί ήττες και του Θεσσαλούς έτοιμους να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό. 

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ:

18.00: ΑΕΚ - Άρης («OPAP Arena»): 

Το πρόγραμμα της ημέρας θα ξεκινήσει στις 18:00, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι “κιτρινόμαυροι” των 66 πόντων θα ψάξουν το τρίτο συνεχόμενο… τρίποντο, μετά τις αρχές του Μάρτη. Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς θα επιχειρήσουν να αυξήσουν τη διαφορά τους ενός πόντου από το Βόλο με συνταγή… Φαλήρου. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει στους Σιντιμπέ, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ και Μουκουντί, για διαφορετικούς λόγους τον καθένα. Από την άλλη, ο Τόλης Τερζής δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Καμαρά, αλλά και τους τραυματίες Ρουπ και Μ. Γκαρσία

20.30: ΠΑΟΚ - Βόλος (γήπεδο Τούμπας): 

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας), Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Παπαδάκης (Ηρακλείου), Τέταρτος: Τσέτσιλας (Γρεβενών), VAR: Μανούχος (Αργολίδας), Νικολακάκης (Λασιθίου)  Στις 20:30, ο “δικέφαλος του βορρά” θα φιλοξενήσει τους Θεσσαλούς. Οι “ασπρόμαυροι” έχουν μείνει στο -9 από την κορυφή και το -6 από την 3η θέση, ενώ μετρούν και δύο συνεχόμενες ήττες. Από την άλλη, οι “κυανέρυθροι” απέχουν κατά έναν βαθμό από τον 5ο Άρη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει στη 19άδα του τους Σάστρε, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα και Κούρτιτς. Για τον Κώστα Μπράτσο από την άλλη, η μοναδική απουσία είναι αυτή του Τάχατου.

 21.00: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός («Απόστολος Νικολαΐδης»): 

 Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία), Βοηθοί: Αγιούσο, Γκονζάλες (Ισπανία), Τέταρτος: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), VAR: Ερνάντεθ (Ισπανία), Ψαρρής (Ζακύνθου) 

Το καλύτερο μένει… για το τέλος. Οι “αιώνιοι” αντίπαλοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο “Απόστολος Νικολαΐδης” στις 21:00. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα… σχηματίσει τα δεδομένα σε ότι αφορά την υπόθεση του τίτλου, ενόψει των τελευταίων έξι αγωνιστικών. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να στείλει… μήνυμα, περνώντας ίσως το πιο δύσκολο “τεστ” του έως τώρα φέτος. Ο 3ος Ολυμπιακός, θέλει να μηδενίσει μία διαφορά που πριν λίγους μήνες βρισκόταν στους 12 βαθμούς και να φωνάξει “παρών” στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος με δεύτερη μεγάλη νίκη. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τους Μπρινιόλι και Κώτσιρα να ανεβάζουν ρυθμούς το Σάββατο (08/04) και τους συμπεριέλαβε στην αποστολή. Παρ’ όλα αυτά, η ενδεκάδα που θα παρατάξει μόνο σίγουρη δεν είναι, με τουλάχιστον… τέσσερις θέσεις να “παίζοντας”. Ο Ζοζέ Ανιγκό από την άλλη, δε θα έχει μαζί του τους Γ. Ροντρίγκες, Σαμασέκου και Ρέτσο. Ο Παπασταθόπουλος “σφίγγει” τα δόντια και θα βρεθεί στο γήπεδο, όμως η συμμετοχή του είναι ακόμα στον… αέρα, μετά τον πρόσφατο τραυματισμό στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.  

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ:

18:00 ΑΕΚ – Άρης
20:30 ΠΑΟΚ – Βόλος
21:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η βαθμολογία: