Κυριακή 2 Απριλίου 2023

EBU: Στην Αθήνα η Συνέλευση των Ραδιοφώνων της Ένωσης!

https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2023/03/EBU-radio.jpg 
 
Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 27-28 Απριλίου η 29η Συνέλευση των Ραδιοφώνων της EBU. Η Συνέλευση γίνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος της ΕΡΤ με την οργανωτική ομάδα να αποτελείται από την Ηλέκτρα Ντούμα, την Ιωάννα Νιαώτη και τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο στα τεχνικά. Για το εγχείρημα αυτί συνεργάζονται όλες οι υπηρεσίες της ΕΡΤ, όπως το τμήμα marketing, ο στρατηγικός σχεδιασμός ραδιοφώνου κλπ.

Κάθε χρόνο, τα ανώτερα ραδιοφωνικά στελέχη των μελών συναντώνται στη Συνέλευση Ραδιοφώνου. Πρόκειται για τον μοναδικό τόπο συνάντησης για τους ανώτερους ηγέτες στον κόσμο της δημόσιας ραδιοφωνίας. Σκοπός της συνέλευσης είναι να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή εκπροσώπηση της ραδιοφωνικής κοινότητας στα μέλη της EBU.

Στην εκδήλωση θα γίνει μια επισκόπηση της σημασίας του ραδιοφώνου και του τρόπου με τον οποίο μπορούν να διατηρηθούν τα διάφορα μέσα ενημέρωσης ελκυστικά για τις νέες γενιές. Θα διερευνηθούν οι εξελίξεις ως προς περιεχόμενο, τη μορφή και τη διανομή ήχου και πώς αυτές αλλάζουν το τοπίο ήχου, ειδικά σε μέρη όπως το αυτοκίνητο. Επίσης, θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για να γίνει το ραδιόφωνο πιο βιώσιμο, ποικιλόμορφο και χωρίς αποκλεισμούς.

Την δεύτερη μέρα της συνέλευσης θα γίνουν οι εκλογές για τη νέα Επιτροπή Ραδιοφώνου.
Μέλος της Επιτροπής Ραδιοφώνου είναι η Μαρία Κοζάκου (ΕΡΤ), η οποία θα είναι και φέτος στον ελληνικό σχολιασμό της Eurovision, όπως την έχουμε συνηθίσει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Η Μαρία Κοζάκου είναι δημοσιογράφος έχοντας σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ποιοτική Δημοσιογραφία και τις Νέες Τεχνολογίες (Krems Donau Universitat, Αυστρία). Eίναι απόφοιτος του Hubert H. Humphrey Fellowship Program (Η Δημοκρατία στην ψηφιακή εποχή, University of Maryland, HΠΑ, 2019) με υποτροφία Fulbright. Έχει παρουσία στο ελληνικό ραδιόφωνο από το 1997, σε ιδιωτικά ραδιόφωνα, και από το 2001, στην ΕΡΤ. Είναι η φωνή της καθημερινής, πρωινής, ραδιοφωνικής εκπομπής “Τρανζίστορ”, η οποία μεταδίδεται από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ:ogaegreece.com