Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Ολυμπιακός – Άρης 2-2: Έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του, Έκανε χαρακίρι! Στο -3 από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός – Άρης 2-2: Έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του!

Χαρακίρι, αυτοκτονία, παιδική και άθλια αντίδραση του Ολυμπιακού όταν είχε το υπέρ του 2-0 με τον Άρη έως το 70’. Πώς αλλιώς να περιγραφεί το αποψινό ματς με τους «κίτρινους» που αντί να λήξει με μίνιμουμ 4-0, ολοκληρώθηκε 2-2 επειδή ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο στο τελευταίο 20λεπτο; Εκεί που ο Ολυμπιακός έδειχνε να είναι «καβάλα στ’ άλογο» και να μείωνε τη διαφορά από την κορυφή στο -1, ήρθε το κάζο από τον Άρη και είναι στο -3. Κι η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που ήρθε το 2-2 ήταν χειρότερος από το 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα τον Δεκέμβριο.

 Μετά τα πρωινά δοκιμαστικά στον Ρέντη ο Μίτσελ πήρε τις αποφάσεις του για την ενδεκάδα. Βλέποντας τον Ντιαντιέ Σαμασέκου να είναι επηρεασμένος από τις υποχρεώσεις που είχε στο μακρινό Μάλι, προτίμησε να ρίξει στη μάχη τον Παϊτίμ Κασάμι δίπλα στον Χουάνγκ. Επίσης, ο Πεπ Μπιέλ δοκίμασε το κορμί του το πρωί (είχε ενοχλήσεις στα πλευρά) και ο Μίτσελ χωρίς δεύτερη σκέψη τον έβαλε αντί του Μασούρα, καθώς είδε ότι ο συμπατριώτης του αισθανόταν μια χαρά. Κατά συνέπεια ο Μίτσελ πήγε με 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη στα γκολπόστ, τους Ροντινέι, Μπα, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, τους Χουάνγκ και Κασάμι στα χαφ, τους Μπιέλ και Κανός στα φτερά και τον Φορτούνη πίσω από τον Μπακαμπού. Ο Τόλης Τερζής από την πλευρά του κατέβασε τον Σιαμπάνη στα γκολπόστ, τους Εμπακατά και Πίρσμαν στα δύο άκρα της άμυνας, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς δίδυμο στην άμυνα, τους Ντουκουρέ και Νταρίντα στα χαφ και η τριάδα που πλαισίωνε τον Γκρέι αποτελούταν από τους Πάλμα, Ματέο Γκαρσία και Χριστοδουλόπουλο. 

Το χαρακτηριστικό του Άρη στα τελευταία του παιχνίδια ήταν ότι πίεζε ψηλά και κατάφερνε να σκοράρει. Απόψε ωστόσο μίλησε ο «νόμος» του Καραϊσκάκη, με τον Ολυμπιακό να βγαίνει φουριόζος από τα αποδυτήρια και να «σφυροκοπά» τον Μάριο Σιαμπάνη. Αρχικά τον χορό έσυρε ο Σέρτζι Κανός που έκανε άνω – κάτω την άμυνα της ομάδας του Τόλη Τερζή, ακολούθησαν στον ρυθμό του οι Χουάνγκ και Φορτούνης και σειρά πήραν στη συνέχεια οι Ρέαμπτσιουκ, Ροντινέι και Κασάμι. Μόλις στο 4’ ο Κανός έχασε μία τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και ακολούθησαν ο «κεραυνός» του Χουάνγκ στο 9’ που έδιωξε ο Σιαμπάνης σε κόρνερ, η κεφαλιά του Κασάμι στο 21’ (πάλι ο Σιαμπάνης είπε «όχι»), το σωτήριο τάκλιν του Πίρσμαν στο πλασέ του Μπιέλ (22’), το σουτ του Μπακαμπού στο 26’, το αδύναμο πλασέ του Κανός στο 29’ από εξαιρετική θέση και το πλασέ στην κίνηση του Μπιέλ στο 33’ που κατέληξε άουτ. Ήταν ένα ημίχρονο καταιγιστικό για τον Ολυμπιακό απέναντι σε έναν Άρη που δεν είχε να επιδείξει τίποτα, έχοντας ζωηρό μόνο τον Χριστοδουλόπουλο. Τελικά η πίεση καρποφόρησε στο 36’ με την εξαιρετική έμπνευση του Χουάνγκ να περάσει με σουτ την μπάλα από το… μάτι της βελόνας και να αφήσει άγαλμα τον Σιαμπάνη για το 1-0. Στα τελευταία λεπτά, ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο Μίτσελ, καθώς ο Κανός χτύπησε στο γόνατο και ξέσπασε σε κλάματα, «παγώνοντας» όλο το Καραϊσκάκη. Δικαίως ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο ημίχρονο, αλλά αδίκως δεν πήγε στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο σκορ. 

O Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν τόσο πιεστικός, αλλά κατάφερε με τον Παπασταθόπουλο στο 52’ να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των Πειραιωτών (σ.σ. ένα λεπτό νωρίτερα είχε προηγηθεί και δοκάρι του Μπράμπετς για λογαριασμό του Ολυμπιακού). Αμ δε… Λίγο η κόπωση (κυρίως του Χουάνγκ) και πολύ περισσότερα τα επιπόλαια λάθη που δεν γίνονται ούτε σε… ερασιτεχνικά, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο τέλος να χάνει τους βαθμούς μέσα από τα χέρια του, καθώς ο Άρης ισοφάρισε σε 2-2! Αρχικά ο Μίτσελ αποφάσισε να κάνει μαζεμένες αλλαγές, αμέσως μετά το τραγικό λάθος του Ρέτσου από το οποίο προήλθε η μείωσε του σκορ του Ιτούρμπε. Έβγαλε ορθώς τον Χουάνγκ γιατί του είχαν βγει τα συκώτια, αλλά αποφάσισε να βγάλει και τους Μπακαμπού, Φορτούνη, βάζοντας μέσα τους Γκάρι, Εμβιλά και Σαμασέκου και παίζοντας χωρίς κανονικό φορ για πάνω από 20 λεπτά! Ο Ελ Αραμπί έμεινε στον πάγκο, ο Μασούρας και ο Μπιέλ άλλαζαν ρόλους μπροστά και έκαναν τον σέντερ φορ και ο Κασάμι είχε τον ρόλο του Φορτούνη. Το γκολ του Καμάτσο στο 81’ ήταν η «τιμωρία» για τον Ολυμπιακό σε μία βραδιά που θεωρούσε ότι είχε τελειώσει στο 2-0 και οι συγκεκριμένες κινήσεις από πλευράς Μίτσελ έδειχναν ότι κάπου είχε χάσει το μυαλό του. Προφανώς και τα περισσότερα βέλη θα στραφούν στον Ρέτσο που έβαλε στο παιχνίδι τον Άρη, αλλά και οι κινήσεις από τον πάγκο αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και… τζούφιες!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (55’ Ρέτσος), Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ (73’ Σαμασέκου), Κασάμι, Μπιέλ, Φορτούνης (73’ Γκάρι), Κανός (42’ λ. τρ. Μασούρας), Μπακαμπού (73’ Εμβιλά)

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ (74’ Νταμπό), Πάλμα (74’ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (57’ Ιτούρμπε), Νταρίντα (57’ Ετέμπο), Χριστοδουλόπουλος, Γκρέι (90’ Αμπουμπακάρ). 

Τα αποτελέσματα
Παναθηναϊκός - Βόλος 0-0

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1 (80' Αραούχο)
Ολυμπιακός - Άρης 2-2 (36' Χουάνγκ Ιν Μπομ, 56' Παπασταθόπουλος - 70' Ιτούρμπε, 81' Καμάτσο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

Η βαθμολογία:

1

ΑΕΚ

28

52 - 14

63

2

Παναθηναϊκός

28

38 - 12

63

3

Ολυμπιακός

28

58 - 16

60

4

ΠΑΟΚ

28

45 - 17

57

5

Άρης

28

41 - 28

41

6

Βόλος ΝΠΣ

28

31 - 41

40