Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Παίζουν την επιβίωσή τους…

 Super League: Κανείς δεν νιώθει ασφαλής!

Το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται και πάλι στις επάλξεις, με το πρόγραμμα του Σαββάτου (22/4) να περιλαμβάνει όλες τις αναμετρήσεις που αφορούν τα playouts της διοργάνωσης.

Οι μέρες περνούν και οι “μάχες” γίνονται ολοένα και πιο κομβικές στο γκρουπ του υποβιβασμού. Η 4η αγωνιστική των playouts στρέφεται εκ νέου στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος, όπου οι Λεβαδειακός, Λαμία, Ιωνικός και ΠΑΣ Γιάννινα αγωνιούν για την παραμονή τους.

Στις 19:15, ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Ιωνικό, με στόχο να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι Βοιωτοί πήραν σημαντικό διπλό, επικρατώντας με 1:0 του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο χρειάζονται περισσότερους βαθμούς και μάλιστα άμεσα. Η ομάδα της Νίκαιας, από την άλλη, μετράει δύο σερί νίκες κι έχει πάρει σημαντικές “ανάσες” που την έβγαλαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά απέχει μόλις έναν βαθμό από την 13η Λαμία και δύο πόντους από τον 14ο Λεβαδειακό. Αμφότερες, λοιπόν, χρειάζονται επειγόντως το τρίποντο της νίκης.

Η Λαμία υποδέχεται (19:15) τον αδιάφορο -βαθμολογικά- Ατρόμητο και καλείται να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα με 4:1 από τον ΟΦΗ. Η ομάδα της Φθιώτιδας, με τον Λεωνίδα Βόκολο στο τιμόνι, έχει βγάλει αντίδραση και δείχνει πως μπορεί να παλέψει μέχρι τέλους για την αποφυγή του υποβιβασμού. Από την άλλη, οι Περιστεριώτες δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο αγωνίζονται για το γόητρο και για να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται. Αντίστοιχα, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα φιλοξενήσει στις 19:15 τον Παναιτωλικό, ψάχνοντας την πρώτη του νίκη στα playouts. Οι Ηπειρώτες έμειναν στο 1:1 με τον Ατρόμητο την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά δεν έχουν πάρει ακόμη τρίποντο στα playouts και κινδυνεύουν με τη ζώνη του υποβιβασμού. Στα θετικά για την ομάδα του Θανάση Στάικου, είναι η επιστροφή του Πέδρο Κοντε, ο οποίος άφησε πίσω του τον πολύ σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστού). Στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού, είναι και οι Νώντας Παντελάκης, Κάρλες Σόρια.

Τέλος, ο ΟΦΗ φιλοξενεί την ίδια ώρα τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Κρητικοί είναι πιο άνετοι βαθμολογικά και δείχνουν πως δεν… χαρίζονται στη διαδικασία των playouts, θέλοντας με τη σειρά τους να τερματίσουν ψηλά βαθμολογικά. Αντίθετα, οι Αρκάδες μπορεί να μην κινδυνεύουν άμεσα με τις τελευταίες θέσεις, ωστόσο απέχουν πέντε βαθμούς από την 13η Λαμία και χρειάζονται να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο, έτσι ώστε να μην μπουν σε πιθανούς μπελάδες.//Τ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

19:15 Λεβαδειακός – Ιωνικός
19:15 ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης
19:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός
19:15 ΠΑΣ Λαμία – Ατρόμητος  


Η βαθμολογία: