Δευτέρα 6 Ιουλίου 2026

Φωτιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας – «Εκκενώστε προς την περιοχή Άνω Φανάρι»

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/7) στην περιοχή της Αγίας Ελένης Τροιζηνίας, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην φωτιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος

και συγκεκριμένα 75 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ, και 20 οχήματα, ενώ από αέρος κινητοποιήθηκαν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά συνεχίζει να εξελίσσεται ανάμεσα σε καλλιέργειες με ελαιόδενδρα και δασική έκταση.

Στην περιοχή οι ριπές των ανέμων φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι έχουν σταλεί στους κατοίκους δύο μηνύματα μέσω του 112.  Το δεύτερο στις 17:47 εκδόθηκε για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Αγία Ελένη προς Άνω Φανάρι Τροιζήνας.

Το πρώτο εκδόθηκε στις 17:18 για ενημέρωση των κατοίκων της Αγίας Ελένης Τροιζήνιας και το οποίο καλούσε σε ετοιμότητα.


Το μήνυμα ανέφερε: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Παράλληλα, στην περιοχή της πυρκαγιάς μεταβαίνει το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αργολίδας για την διερεύνηση των αιτιών της. Ακόμη, όπως τονίζεται από την Πυροσβεστική, καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει εικόνα μέσω drone με οπτική και θερμική κάμερα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η περιοχή της πυρκαγιάς σήμερα έχει κατηγορία κινδύνου 3 ( υψηλός κίνδυνος) .