Σάββατο 9 Μαΐου 2026

“Τελικός” στη Λάρισα, δυνατές μάχες σε Σέρρες, Περιστέρι

Με τη διεξαγωγή της 7ης   αγωνιστικής συνεχίζονται τα playouts στη Super League. Τρεις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα, ματς δίχως αύριο για την ΑΕΛ που φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης (17:00). Στις Σέρρες ο Πανσερραϊκό υποδέχεται την Κηφισιά(16:00), ενώ στο Περιστέρι ο άνετος βαθμολογικά Ατρόμητος, φιλοξενεί τον Παναιτωλικό (19:30).                                                                                        

Πρώτη σέντρα στις Σέρρες, με τον Πανσερραϊκό να υποδέχεται την Κηφισιά. Τα “λιοντάρια” έσωσαν στις καθυστερήσεις το βαθμό κόντρα στην ΑΕΛ, ωστόσο βρίσκονται πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού μόνο χάρη στην υπεροχή τους στην ισοβαθμία με τον Αστέρα Τρίπολης. Ζητούμενο για την ομάδα του Ζεράρ Σαραγόσα να αξιοποιήσει τον παράγοντας έδρα, παίρνοντας “οξυγόνο”. 

Πανσερραϊκός (Ζεράρ Σαραγόσα): Τιναλίνι, Λύρατζης, Ντε Μάρκο, Γκελασβίλι, Βόλνεϊ, Τσαούσης, Δοϊρανλής, Ομεόνγκα, Ριέρα, Ιβάν, Τεϊσέιρα

Δύσκολο το έργο των Σερραίων, αν αναλογιστούμε πως η Κηφισιά παραμένει αήττητη εκτός έδρας στη διαδικασία. Η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο προέρχεται από σπουδαίας σημασίας νίκη με 1-0 στην έδρα του Παναιτωλικού, που την έφερε στο +6 από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Κηφισιά (Σεμπάστιαν Λέτο): Ραμίρεζ, Κονατέ, Μποτία, Πέτκοφ, Λαρουσί, Έμπο, Αμανί, Ζέρσον, Πόμπο, Μπένι, Χριστόπουλος

“Ο θάνατός σου, η ζωή μου” η μάχη ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Αστέρα Τρίπολης, με τους “βυσσινί” να μην βλέπουν άλλο αποτέλεσμα εκτός από νίκη, που θα διατηρήσει τις ελπίδες τους για παραμονή ζωντανές. Η ισοφάριση που δέχθηκε στις καθυστερήσεις στις Σέρρες η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα ήταν “μαχαιριά”, αναζητώντας πλέον όμως αντίδραση. 

Στην πλευρά των Αρκάδων, το επιβλητικό 4-2 επί του Ατρόμητου τους γέμισε με αυτοπεποίθηση, πολύτιμο εφόδιο εν όψει τους σημερινού αγώνα. Αρκετά βελτιωμένη η εικόνα των Αρκάδων στα τελευταία παιχνίδια, που γεμίζει το σύλλογο με αισιοδοξία για την παραμονή. Στα αγωνιστικά, ο Γιώργος Αντωνόπουλος έχει να διαχειριστεί ως απουσία της τελευταίας στιγμής εκείνη του Σιλά, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενός προβλήματος στο μάτι. Εκτός επίσης οι Εμμανουιλίδης, Ιβάνοφ και Τσιντώτας.

Αστέρας AKTOR (Αντωνόπουλος): Παπαδόπουλος, Δελιγιαννίδης, Σίπτσιτς, Τριανταφυλλόπουλος, Αλάγκμπε, Άλχο, Έντερ, Αλμύρας, Μπαρτόλο, Κετου, Μακέντα.

Στο Περιστέρι, ο άνετος αλλά και πληγωμένος Ατρόμητος φιλοξενεί τον Παναιτωλικό. Έπειτα από ένα σερί εξαιρετικών εμφανίσεων, η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ ηττήθηκε με 4-2 στην Τρίπολη και τώρα επιθυμεί να καταστήσει το αποτέλεσμα αυτό κακή παρένθεση που θα κλείσει. 

Ατρόμητος (Ν. Κέρκεζ): Γκουγκεσασβίλι, Κίνι, Σταβρόπουλος, Τσακμάκης, Παπαδόπουλος, Μουτουσαμί, Τσογγάρας, Πνευμονίδης, Τσούμπερ, Τσιλούλης, Μπάκου

Ο Παναιτωλικός προέρχεται από ήττα στο Αγρίνιο κόντρα στην Κηφισιά, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει έντονα, βλέποντας να ομάδα να “γλιστράει” μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Κουτσερένκο, Μανρίκε, Γκράναθ, Μλάντεν, Μαυρίας, Ρόσα, Μπουχαλάκης, Εστεμπάν, Άλεξιτς, Ματσάν, Μπάντζι


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής των Play Out (9-14) της Super League:

Σάββατο 9 Μαΐου 2026

16:00 Πανσερραϊκός – Κηφισιά
17:00 ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης
19:30 Ατρόμητος – Παναιτωλικός 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

9 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.              32   38-38 40 
10  ΚΗΦΙΣΙΑ                         32   35-45  34 
11 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ              32   30-46  31
12 ASTERAS AKTOR          32   32-47  28
13 ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ              32   23-63  28  
14 ΑΕΛ NOVIBET               32   28-50  25     

TΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε περίπτωση που δύο (2) ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της Φάσης των Playoffs Group 1-4, Playoffs Group 5-8 και Playouts, αυτοτελώς εντός του καθενός από τα οικεία τρία (3) groups των αγώνων κατάταξης, θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα ειδικά κριτήρια, σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π. και της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος:

  1. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα PlayoffsGroup 1-4 / Playoffs Group 5-8 / Playouts αθροιστικά). Διευκρινίζεται ότι για την εφαρμογή του εν λόγω κριτηρίου υπολογίζονται οι βαθμοί της Κανoνικής Περιόδου, στους αγώνες των ισοβαθμούντων ομάδων στο ακέραιο και χωρίς διαιρέτη (που ως πραναφέρθηκε, ο εν λόγω διαιρέτης εφαρμόζεται κατά την κατάρτιση του αρχικού πίνακα βαθμολογίας του Playoff Group 5-8).
  2. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs Group 1-4 / Playoffs Group 5-8 / Playouts αθροιστικά).
  3. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος σύμφωνα με την παρ. 5 ανωτέρω.